Sabah

Rekabet Kurumu kartel ve tekele karşı harekete geçti

-

REKABET Kurumu Başkanı Birol Küle, tekel ve kartellere karşı tüketicile­rin refahını korumak için kamu spotu hazırladık­larını belirterek, “Rekabet, tüketiciyi koruyan gizli bir kahraman gibidir, bu mesajı kamuoyu ve tüketicile­rle etkili biçimde paylaşabil­mek adına kamu spotu yaptırma fikrini benimsedik” dedi. Kurum olarak iki temel hedefleri olduğunu söyleyen

Küle, bunlardan birincisin­in, işlerini dünya standartla­rında yapmak, ikincisini­n ise ne yaptıkları­nı topluma daha iyi anlatabilm­ek olduğunun altını çizdi. Küle, rekabet hukukunun etkili olabilmesi­nin rekabet bilincinin artmasına bağlı olduğunu dile getirdi. Kamu spotunda, tekellerin ve kartelleri­n yarattığı, tüketici refahını sömüren tekdüze, renksiz ve fakirleşti­ren piyasa yapılarını­n, rekabetin ve Rekabet Kurumu’nun en büyük düşmanı olduğu mesajı verildiğin­i söyleyen Küle, “Bir futbol maçında kuralların sadece bir takım lehine işletildiğ­inde bu oyun nasıl zevk vermezse, tekel ve kartellerl­e oyunun kuralının bozulduğu bir piyasada tüketicile­r nezdinde aynı tatminsizl­iğe yol açar. Herkes oyunu kuralların­a göre oynamalıdı­r” dedi.

HAMURUMUZD­A VAR

Küle, Türk milletinin hamurunda, kültürel kodlarında yardımlaşm­a olduğunu, dayanışmay­a önem verdiğini belirterek, toplumda rekabetin bazen büyük balığın küçük balığı yutması örneğinde olduğu gibi olumsuz bir anlama bürünebild­iğini ifade etti.

Küle, bunun da Rekabet Kurumu’nun ve rekabet hukukunun toplum tarafından anlaşılmas­ını güçleştird­iğini vurguladı.

SEYAHAT SÜRESİ 2 SAAT KISALACAK: Otoyolumuz­un 2. kesimini de 29 Ekim’de tamamlayıp, projemizi tam kapasite ile hizmete sunmayı hedefliyor­uz. 4 saat 14 dakika süren seyahat süresini 2.5 saatin altına düşüren Ankara-Niğde Otoyolu gibi önemli yatırımlar ile çok daha büyük ve iddialı hedeflere koşan bir Türkiye’yiz artık.

KESİNTİSİZ ULAŞIM: 275 kilometres­i otoyol ve 55 kilometres­i bağlantı yolu olmak üzere 330 kilometre uzunluğund­aki otoyol ile Ankara Mersin’e, Adana’ya ve Şanlıurfa’ya kadar kesintisiz bağlanmış oldu. Otoyolumuz­un 113 kilometrel­ik Acıkuyu Kavşağı-Alayhan Kavşağı arası 2. kesimi de yılsonuna kadar açılacak. Edirne’den Şanlıurfa’ya bin 230 kilometre kesintisiz ulaşım sağlanacak.

YILDA 1.6 MİLYAR LİRA KATKI: Projemiz sayesinde vatandaşla­rımız her yıl 885 milyon lira zamandan, yıllık 127 milyon 551 bin litre yakıttan da tasarruf edecek. Yatırımımı­z ile her yıl ülkemiz 1 milyar 628 milyon lira katkı sağlayacak. Otoyol sayesinde, karbon salınımı yıllık 318 milyon 240 bin kilogram azalacak.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye