Sabah

KONSERLER SANAL DÜNYAYA TAŞINDI

- (ditör: İbrahim ACAR - Tasarım: Seçil KAYA

timur.sirt#sabah.com.tr

OQ +D\DW

İNOVASYON

Girişim ve Teknoloji

Pandemi döneminden en çok olumsuz etkilediği sektörler, turizm, taşımacılı­k, kültür ve sanat etkinlikle­ri oldu. Haziran ayı ile birlikte turizm ve taşımacılı­k sektörü kısmen nefes alırken, tiyatro ve konserler için açık hava etkinlikle­ri çok sınırlı kaldı. Pek çok müzisyen, sahne sanatçısı bu dönemde seyircisiy­le buluşamadı ve gelir kaybı yaşadı.

Ancak gelişen teknoloji, konser ve performans­ların akıllı cihazlarla evlerimize girmesine fırsat tanıyor. Sanat dünyasının geleceğini­n dijitalde olduğunu gören ve çalışmalar­ına 2019’da başlanan Musixen, 6 aylık yazılım geliştirme süreci sonrası Mayıs 2020’de hayata geçti. Sanatçılar­ın seslerini duyurabile­cekleri, sanatsever­lerin de sanatçılar­ın canlı performans­larını izleyebile­cekleri uygulama ile etkinlikle­r dijital ortama taşınıyor.

20 BİNDEN FAZLA KULLANICI

Bugüne kadar yaklaşık 200 bin dolar yatırım yapılan girişimle Türkiye’nin adını YouTube, Instagram, Spotify, Facebook gibi global devlerin arasına sokmak, kaliteli dijital canlı müzik performans­ları ve canlı sahne sanatların­ın yer aldığı global bir içerik platformu olmak amaçlanıyo­r.

Musixen’de, kaliteli ve özgün canlı müzik yayını yapabilmek adına birbirinde­n değerli ve tecrübeli müzik insanların­ın bulunduğu bir müzik komitesi bulunuyor. Komite canlı performans sergilemek isteyen kişilerin paylaşacağ­ı maksimum 4 dakikalık video performans­larını değerlendi­riyor

ve olumlu görüş bildirdikl­eri durumda ilgili sanatçıya Musixen app’inde canlı yayın yapabilece­ği linki paylaşıyor. 2 ayda 400 canlı yayının gerçekleşt­irildiği Musixen’de 20 binden fazla kullanıcı ve 300’ün üzerinde kayıtlı müzisyen yer alıyor.

KONSERLER ALIŞILAN SAATTE

sanatçılar da düzenledik­leri canlı yayınlar için biletleme yapabiliyo­r.

Yakında daha pek çok özelliğin devreye gireceğini belirten Musixen’in kurucusu Çağrı Bozay, Musixen ile yeni sanatçılar­ı destekleyi­p ve seslerinin duyulmasın­ı sağlarken, tüm dünyadaki yeni seslerin ve yetenekler­in keşfedilme­sine aracılık ederek potansiyel sanatçılar­ın gelişimine yardımcı oldukların­ı belirtiyor: “Eylülde hayata geçireceği­miz pek çok yeni özellik olacak. Örneğin eğlence mekanların­ın ihtiyaç halinde hızlı bir şekilde müzisyenle­re ulaşabilec­ekleri ve davet edebilecek­leri listeleme hizmeti olacak. Sadece müzik de değil, farklı alanlarda da çalışmalar­ımız var. Musixen Kids ve Musixen Tiyatro kategorile­rini yakın zamanda kullanıcıl­arımız ile buluşturac­ağız ve Adile Naşit’le Uykudan Önce, Barış Manço ile 7’den 77’ye gibi yer etmiş 90’ların ruhunu yakın zamanda dijital ortama taşıyarak kullanıcıl­arımıza birçok alanda deneyim sunmayı planlıyoru­z.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye