Sabah

Dişe dokunur teknoloji hazır

-

3andemi döneminde dişçilere gitmeye çekinenler için güzel haberler var. Ağızdaki tıbbi veriyi doktora taşıyan özel sağlık çözümleri sanal

IFA Fuarı’nın yıldızı oldu

ziyaret ettiğimiz pek çok fuarı online takip etmek kolay olmuyor. Ocak ayının ilk haftası Las Vegas’ta düzenlenen dünyanın en büyük tüketici elektroniğ­i fuarı CES’ten sonra hiçbir fuara gidemedim. Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi (MWC 2020 - Mobile World Congress) iptal olurken, pek çok marka online toplantı ile ürünlerini tanıtmıştı. Şimdi Berlin’de düzenlenen ve Avrupa’da pek çok tüketici elektroniğ­i markasının yıllık satış planlamala­rını yaptığı IFA fuarı da online düzenlendi.

Markaların online toplantıla­rda tanıttığı ürünlerde kişisel sağlık cihazları ve çözümleri dikkat çekiyor. Kovid-19 sebebiyle doktora, diş hekimine veya hastaneye gitmeye çekindikle­ri için tele sağlık uygulamala­rı hiç olmadığı kadar hızlanmaya başladı. Pandemi döneminde dişçilere gitmeye çekinenler için güzel haberler vardı. Philips, insanların evde kendi sağlıkları­nı korumasını ve kontrol etmesini sağlayan, verilerin kontrolünü elinde bulundurma­larına ve bu verileri sağlık profesyone­lleriyle uzaktan paylaşmala­rına olanak veren, kişisel sağlık çözümlerin­e odaklanıyo­r.

GİTMEYE KORKTUK

Philips Sonicare tele-dişçilik Amerika Birleşik Devletleri’nde diş hekimlerin­in kullanımın­a açıldı. Diş hekimlerin­in hastalarıy­la online görüşebilm­esi sayesinde diş sağlığına yönelik uygulamala­r kesintisiz devam edebiliyor. Ağız sağlığı için diş aralarını, yani dişlerimiz­in yüzey alanının yaklaşık yüzde 40’ını oluşturan alanı ve dili de temizlemek gerekiyor. Akıllı teknolojil­er ve ses teknolojil­erini kullanan inovatif Philips diş fırçaları, yakında piyasaya sürülecek olan Philips Sonicare Power Flosser ve ileri dil bakımı çözümleri sayesinde insanlar artık sağlıklı ağız ve dişlere kavuşabile­cek.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye