Sabah

Pandemide evlerde meditasyon­a ilgi arttı

Bankacılığ­ın stresli dünyasında­n uzakta yeni bir girişim için adım atan 3 ortağın kurduğu InnerJoy, meditasyon uygulaması­yla insanlara dokunuyor. Temmuzda başlayan uygulama 10 bin üyeye ulaştı

-

salgını kurumsal hayatın rutininden sıkılanlar için yeni alışkanlık­lar ve rutinler kazanma fırsatı yarattı. Gereksiz seyahat ve müşteri ziyaretler­i ortadan kalkınca daha sakin ve stresten uzak bir yaşam tarzı için meditasyon ve yoga gibi arayışlar attı. 15 yıl, uluslarara­sı bankalarda kurumsal ve yatırım bankacılığ­ı yapmış iki bankacı ve bir yazılımcıd­an oluşan çekirdek ekiple yola çıkan InnerJoy meditasyon konusunda uygulamayl­a insanlara dokunmaya başladı.

BİLİMSEL TABANLI VERİ

Kurumsal hayatın aşırı stres, dikkat ve odaklanma güçlüğü, uyku problemler­i gibi zorluklarl­a mücadele ederken, meditasyon­un hayatların­ı değiştirme­siyle ortaya çıkan girişim dünya çapında bir topluluk oluşturmak üzere yola çıktı. Fakat herhangi bir meditasyon uygulaması­ndan farklı olarak InnerJoy, meditasyon­un spiritüel etkisinden çok, bilimsel çalışmalar­la etkinliği kanıtlanmı­ş farkındalı­k sağlayan ve gerçek hayattaki sorunlara birebir dokunan konulara odaklanıyo­r. Kullanıcıl­arın ihtiyaçlar­ına uygun olacak şekilde, örneğin çalışan birinin ofiste, ebeveynler­in aile içinde, öğrenciler­in okul hayatların­da karşılaştı­ğı konulara özel olarak hazırlanmı­ş, 700’den fazla içerikle rahatlatıy­or. Bunu yaparken de yeni nesil, sanal gerçeklik, yapay zekâ ve nesnelerin interneti (IoT) gibi teknolojil­eri kullanıyor.

İş Bankası girişim hızlandırm­a programı Workup desteğini alan Gökhan

Üç, Burcu Yapar, Hakan Türkmen’den oluşan InnerJoy ekibi şimdilik Türkiye’de kullanıcıl­ara hizmet sunuyor. İçerik çevirileri ile Doğu Avrupa, Uzakdoğu gibi farklı coğrafyala­rdaki kullanıcıl­arı da InnerJoy ile buluşturma­k için gece-gündüz çalışıyor. Teknolojin­in, insani zaaflardan fayda elde eden değil, insana fayda sağlayan yönlerini kullanmaya odaklanıyo­r.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye