Sabah

Çengelköy’de davete icabet

- BArış ŞİMŞEK/$N.$5$

Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı ve “geleceğin yolu” olarak tanımladığ­ı Ankara-Niğde otoyolunun ardından şehirler de akıllı sistemlerl­e donatılaca­k. ABD, Hollanda ve Avustralya’dan sonra dünyanın dördüncü Türkiye’nin ise ilk akıllı şehir strateji belgesi ile şehirler yakın zamanda akıllanaca­k. Türkiye yerli ve milli imkanlarla geliştirdi­ği teknolojik altyapısıy­la yolları akıllı hale dönüştürme­ye başlarken, şehirlerin akıllı sistemlerl­e donatılmas­ı için de çalışmalar hızlandırı­ldı. Çalışma kapsamında şehirlerin çevre, ulaşım, enerji, sağlık ve altyapı gibi tüm unsurların­ın teknoloji ile donatılmas­ı sağlanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 81 il valiliğine akıllı şehirler strateji belgelerin­i göndererek öncelikler­i belirleyec­ek.

Şehirlerin geleceğini­n şekillendi­rilmesi için yapılacak çalışmalar, insan odaklı, doğal hayata ve tarihi mirasa saygılı bir şekilde teknolojid­en azami ölçüde faydalanıl­arak gerçekleşt­irilecek. Bu çerçevede 26 ana, 14 alt olmak üzere 40 eylem planı belirlendi.

Erdoğan, Çengelköy’de bir vatandaşın evine konuk oldu.Erdoğan, Göztepe’deki hastanesin­in açılışının ardından Vahdettin Köşkü’ne doğru hareket etti. Erdoğan, Çengelköy’de

kendisini durduran

Uğur Yeşilyurt’un daveti üzerine aileye misafir oldu. Evin bahçesinde Yeşilyurt ailesi ile çay içerek sohbet eden Erdoğan, ailenin çocuğuna oyuncak hediye etti. Davete Rıdvan Dilmen de katıldı.

■ siyasi istikrarsı­zlıklar, toplumsal huzursuzlu­klar, iç ve dış nice sinsi saldırılar nedeniyle vaktini ve enerjisini heba eden Türkiye’nin bir daha aynı tuzağa düşmesine izin vermeyeceğ­iz. Devletimiz­in her alanda hedeflerim­ize ve hayallerim­ize uygun güce kavuşması için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemize karşı husumetler­ini maalesef kamuoyu önünde bile ifade etmekten çekinmeyen­lerin, ifşa ettikleri darbe ve siyasi entrika senaryolar­ını birer birer yırtıp çöpe atacağız. Ülkemizi dünyanın en büyük 10 devletinde­n biri haline dönüştürme­kte kararlıyız.

 ??  ?? BAŞKAN
BAŞKAN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye