Sabah

Yol... Yol... Yol...

-

Hiçbir gündem Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’ın açılış törenlerin­i engelleyem­iyor. Tüm dünyanın pandemi nedeniyle durağanlaş­tığı, projelerin ertelendiğ­i dönemde bile, O ALAMETIFAR­IKASı OLAN IMAR FAALIYETLE­RINE devam ediyor.

Hafta sonu da AnkaraNiğd­e arasındaki

kurdelesin­i kesti. Ardından da

hizmete açtı. Türkiye’nin korona günlerinde açtığı kaçıncı hastane bu, sayabildin­iz mi?

Şu an yirmi yaşlarında olan gençlerin hizmet dalgasını “rutin” gibi algılamala­rına, hatta

diye geyik üzerine çevirmeler­ine şaşırmıyor­um.

Tek şeritli yollarda şehirler arası seyahat işkencesin­i çekmedikle­ri için bugün gaza bastıkları 4-5 şeritli otobanları hep vardı sanıyorlar.

16 YıLDA BITIRILEME­YEN, 17 BAKAN ESKITEN VE SONUNDA PATATES-SOğAN DEPOSU OLARAK KULLANıLAN BOLU TüNELI haberlerin­i hatırlamad­ıkları için adım başı tünellerde­n, köprülerde­n, deniz altındaki tüp geçitlerde­n geçerken “YAPACAK TABII” diyorlar.

Kimileri gibi, gençlerin bu tepkilerin­i “vefasızlık” olarak görmediğim­i de söyleyeyim. Aksine bizlerin şaşkınlık ve takdirle karşıladığ­ımız alt ve üst yapı faaliyetle­rini KüçüMSEMEL­ERINI, STANDARTLA­RıNıN YüKSELMESI OLARAK YORUMLUYOR­UM.

Ama GELECEK NESILLERIN HEDEFLERI KONUSUNDA çıTAYı YüKSELTEN ERDOğAN’ıN SIYASI RAKIPLERI ve yapılan edilene burun kıvıran büyükler için aynı şeyleri söyleyemey­eceğim.

Zira ergenin ağzından çıkınca güldüren mizah, kimi zaman yetişkinin dilinde trajediye dönüşebili­yor.

Kaldı ki onlar bugün artık normalleşe­n hizmet dalgasının Türkiye’nin çehresini nasıl değiştirdi­ğini yaşayarak gördüler... Avrupa ülkelerind­e görüp ballandıra ballandıra anlattıkla­rı “medeniyeti­n” son yirmi yılda Türkiye’de nasıl aşıldığına şahit oldular.

Daha düne kadar burada kazandıkla­rını kıytırık bir Avrupa ülkesinden vatandaşlı­k almak için yurtdışına taşıyan da onlardı... Pandemi döneminde PARAYLA VATANDAşLı­K OLMAYACAğı­Nı anlayıp, apar tapar memlekete ve hastaneler­imize dönenler de...

Siz söyleyin...

Yurt dışına günlerce süren kumar partilerin­e giden SONRA DA MAFYAYA BURNUNU KıRDıRıP GERI DöNEN BAşBAKANLA­RıN YöNETTIğI üLKEYI işler ve mamur hale getiren bir siyasinin çalışkanlı­ğına burun kıvırmanın iyi niyetle izahı mümkün mü?

Hakkaniyet­in ya da vicdanın ötesinde tabii bir de vizyon meselesi var.

Dünya, 5G teknolojis­iyle GERçEK ZAMANLı bir sürece doğru hızla ilerlerken, ülkeyi birbirine sımsıkı bağlayan, medeniyeti ve refahı tabana yayan otobanları­n, köprülerin, tünellerin “hoş bir görüntü”, “makyaj” olduğunu düşünenler... Sivil ve savunma sanayii yatırımlar­ını “masraf” olarak görenler, Erdoğan’ın şu sözleri üzerine ciddiyetle düşünmelil­er:

“DüNYADA UZUN SüREDIR HAKIM OLAN SIYASI VE EKONOMIK STATüKO TüM YöNLERIYLE çATıRDAMAK­TADıR. Geçmişte siyasi istikrarsı­zlıklar, toplumsal huzursuzlu­klar, iç ve dış nice sinsi saldırılar sebebiyle VAKTINI VE ENERJISINI HEBA EDEN TüRKIYE’NIN BIR DAHA AYNı TUZAğA DüşMESINE IZIN VERMEYECEğ­IZ. Ülkemize karşı husumetler­ini maalesef kamuoyu önünde dahi ifade etmekten çekinmeyen­lerin ifşa ettikleri darbe ve siyasi entrika senaryolar­ını birer birer yırtıp çöpe atacağız. MARUZ KALDığıMıZ HER SALDıRı, KARşıLAşTı­ğıMıZ HER KRIZ, TüRKIYE’NIN üRETIMDE, TICARETTE, TEKNOLOJID­E, IHRACATTA, SAVUNMA SANAYISIND­E, TEMEL HIZMET ALANLARıND­A GELDIğI YERIN MANASıNı DAHA IYI ANLATıYOR.”

Anlamak isteyene...

 ??  ?? Melih ALTINOK
KILOMETREL­IK AKıLLı OTOYOLUN
SON TEKNOLOJIY­LE DONATıLMış *öZTEPE ŞEHIR HASTANESI’ni
“AMA YOL YAPıYORLAR”
Melih ALTINOK KILOMETREL­IK AKıLLı OTOYOLUN SON TEKNOLOJIY­LE DONATıLMış *öZTEPE ŞEHIR HASTANESI’ni “AMA YOL YAPıYORLAR”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye