Sabah

KAHRAMAN GAZİNİN PROTEZ MUTLULUĞU

Mayına basarak iki bacağını da kaybeden Gazi Uzman Çavuş Ali Evlek, sensör arızası nedeniyle Almanya’ya geri gönderilen protez bacakların­a kavuşmanın mutluluğun­u yaşıyor

- 6$%$+

TERÖRİST mayınıyla iki ba cağını kaybeden Gazi Uzman Çavuş Ali Evlek aylardır beklediği protezlere kavuştu. Bir yıl sonra adım atmanın sevincini yaşadı.

Uzman çavuş Ali Evlek (26), Hakkari Yüksekova’da geçtiğimiz yıl katıldığı operasyond­a teröristle­r tarafından önceden yola yerleştiri­len el yapımı patlayıcın­ın infilak etmesi sonucu iki bacağını diz üstünden kaybetti. Ankara’da Gaziler Fizik Tedavi Rehabilita­syon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisi devam eden Evlek’e protez bacak takılması kararlaştı­rıldı. Evlek’in durumuna uygun olarak belirlenen protez bacaklar Almanya’daki bir fabrikadan sipariş edildi. İlk adımı atacak olmanın heyecanı ile protezleri bekleyen Evlek’e 20 Mart’ta ulaşan protez bacaklar takıldığın­da sol protezin sensöründe algılama arızası olduğu belirlendi. Arızalı çıktığı için tekrar Almanya’ya gönderilen protez bacağın günlerce yolunu gözleyen gazi, ikinci hayal kırıklığın­ı ise 7 Haziran’da yaşadı. Protezlerd­e yine sensör algılama arızası olduğu ortaya çıktı. Kahraman gazi, geçen hafta başında aylardır yolunu gözlediği protezleri­ne kavuştu.

İlk adımını atmanın sevincini SABAH’la paylayaşan Ali Evlek şunları söyledi: “Vatan aşkının, bayrak sevgisinin tarifi yoktur. Bu aşkı ancak yaşayan bilir. Sağ olsun devletimiz her zaman yanımızda oldu. Vatan için bu ülkede terörle mücadeleye destek olmak için uzman çavuş oldum.

Peş peşe yaşadığım talihsizli­kten sonra protezleri­me kavuştum. İnşallah bundan sonra birbirimiz­e alışıp hayatımıza devam edeceğiz. Vatanım için terörle mücadelede yer alarak gazi olmanın onurunu yaşıyorum. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bir mensubu olarak verdiğim mücadelede­n gurur duyuyorum.”

 ??  ??
 ??  ?? Ali Evlek
Ali Evlek
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye