Sabah

ÇOCUK KATİLLERİ BİZİ TOPRAKLARI­MIZDAN VAZGEÇİREM­EYECEK

- TÜRKIYE ANTALYA’DA

Recep Tayyip Erdoğan’ın Azerbaycan Bağımsızlı­k Günü nedeniyle yayım ladığı mesajında “Can kardeşimiz, can dostumuz Azerbaycan’ın 18 Ekim Bağımsızlı­k Günü’nü teb rik ediyorum. “Tek Millet, İki Devlet” anlayışıy la, Azerbaycan’ı her alanda destekleme­ye ve vatan mücadelele­rinde kardeşleri­mizin yanında olmaya devam edeceğiz”

ifadeleri yer aldı.

SVATAN MÜCADELESİ­NDE KARDEŞLERİ­MİZİN YANINDA OLACAĞIZ

ivilleri hedef alan Ermenistan ordusunun ikinci saldırıyla 2’si çocuk 14 kişi katletmesi­nin ardından Gence’de derin bir sessizlik hakim. Birkaç parça eşya için harabeye dönen evlerine dönen insanların aklında patlama anı ve sonrasında yaşanan korku dolu dakikalar var. Ruhlarında ise isyan... İşte bölgeden insan manzaralar­ı:

■ Yok olmuş evlerin enkazında dolaşan Fahrettin ve Solmaz Mustayev çiftinin tek tesellisi yanlarında kalan torunların­a bir şey olmaması. Çift “Evimiz yıkıldı, yersiz yurtsuz kaldık. Torunumuzl­arımıza bir şey olsa ne yapardık. Oğlumuz cephede savaşıyor. Ermeniler Karabağ’dan vazgeçeceğ­imizi düşüyor. Karabağ toprağımız, vatanımız vazgeçmeye­ceğiz” dedi.

■ Büyük saldırıdan şans eseri kurtulan Fatma İskenderov “Şimdi oturduğum bu yatakta uyuyordum. Duvarlar başıma döküldü. Evin tavanı, kapılar

Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop ve beraberind­eki parlamen to heyetinin Azerbaycan’ın Bağımsızlı­k Günü kutlamalar­ına katılmak üzere gittikleri Bakü temasları başladı. Dün akşam Azerbaycan

Milli Meclisi Başkanı Sahibe Gafarova tarafın dan onuruna verilen akşam yemeğine katı lan Şentop bugün Cumhurbaşk­anı İlham Aliyev tarafından kabul edilecek, Haydar Aliyev Anıt Mezarı ve Bakü’deki Türk Şehitliğin­i ziya ret edecek. Şentop, Bakü’ye inişinde gazete cilere yaptığı açıklamada “TBMM’den kalaba lık ve güçlü bir heyetle geldik. Biz iyi günde de kötü günde de can Azerbaycan’layız. Bu sadece benim görüşüm değil, 83 milyon milletimiz­in görüşüdür” dedi.

Gence katliamınd­a evi yıkılan Regibe Guluyeva (67), eşyalarını enkazdan toplarken terör devle ti Ermenistan’a isyan

etti.

devrildi. Dünya tepeme yıkıldı. Sürüne sürüne kapıya kadar gittim. Komşular gelmişti, onlara bağırdım sesimi duydular. Beni çıkardılar. Ermenistan bizi diri diri toprağa gömdü. Komşularım­ızı, çocuklarım­ızı, sevdikleri­mizi çaldı” diye konuştu.

■ Yıkılan evlerinin önünde babası Hagani Şirinov’a sarılıp yaşadığı korkunç anların şokunu atlatmaya çalışan 9 yaşındaki Nuray “Benim arkadaşlar­ım öldü, onları çok seviyordum” diyerek gözyaşı döktü. Babası Hagani Şirinov da dehşet anlarını “Patlama olduğunda daha uyumamıştı­m. Duvarlar, avizeler başımıza düştü. Hemen Nuray’ı ve eşimi çıkardım. Annem diğer odada uyuyordu, onu da çıkardık. Ufak tefek yaralarımı­z var ama acımız çok büyük. Komşularım­ızı kaybettik. Daha önceki Gence saldırında ölenler için birlikte dua etmiştik. Ermenistan, gece uykuda çocuk öldürüyor, kadın öldürüyor. Katiller” sözleriyle anlattı.

‘BİZ BU MANZARAYA SUSMAYACAĞ­IZ’

Milli Savunma Bakanlığı, Hocalı ve Gence katliamlar­ında katledilen çocukların görüntüler­ini “Belki bu fotoğra fı ilk kez görüyor olabilirsi­niz ama Azerbaycan halkı 30 yıldır aynı fotoğraf ile yaşıyor. 30

yıl önce Hocalı’da bebekleri katleden Ermenistan, bugün de aynı katilliğe devam ediyor. Bu manzarayı görüp de susmaya gücü yeten insanoğlu varsa sussun! Biz susmayacağ­ız!” mesajıyla

paylaştı.

SU ALTINDA BAYRAK GURURU

Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Azerbaycan’a destek için Güvercin Adası yakınların­da 15 metre derinlik teki tank batığı na dalış gerçek leştirerek Türkiye ve Azerbaycan bay raklarını tanka astı.

■ Gence katliamınd­a iki gözü nü birden kaybeden Pervin Gasimova(26), tedavi için yurtdışına gönderilec­ek. Gasımova’nın vücudunun birçok yerinde şarap nel parçaları bulunu yor. Gözlerine cam parçaları sap

landığı

TÜRK ARMONİ YILDIZLARI VE AZERİN’DEN GÖĞÜS KABARTAN KLİP

için görme yetisini kaybeden Gamısova, “Evin camları patla dı, sonrasını hatırlamıy­orum. Bir 4 aylık diğeri 5 yaşında iki kızım var. Yazarlık yapıyor dum. Tek isteğim çocuk larımı yeniden görebil mek” diye konuştu.

Uğur YILDIRIM/

Cumhurbaşk­anı İlham Aliyev, dün Twitter hesabından yap tığı paylaşımda Ermenistan işgalin den kurtarılan Cebrail’deki Hudaferin Köprüsü’ne askerler tarafından Azerbaycan bayrağı dikildiğin­i ‘Çok yaşa Azerbaycan halkı, Karabağ Azerbaycan’ındır’ mesa jıyla duyurdu. Aras nehri üzerinde bulu nan 1027 tarih li Hudaferin Köprüsü, Karabağ’ın güne yinde İran sını rında yer alı yor. Köprü iki yakayı bir birine bağ laması nedeniy le strate jik öneme sahip.

Savunma Bakanlığı (MSB), Azerbaycan’ın 18 Ekim Bağımsızlı­k Günü dolayısıyl­a klip hazırladı. TRT’nin katkı larıyla hazırlanan klip, MSB’nin Twitter hesabından “Canım, gözüm, Azerbaycan. İnanıyoruz ki gelecek yıl bağımsızlı­k gününüzü zafer alkışlarıy­la ve daha coş kulu kutlayacağ­ız.” mesajıyla paylaşıl dı. Türk Armoni Yıldızları Orkestrası tara fından çalınan “Can Azerbaycan” adlı eseri Azerbaycan­lı sanatçı Azerin’in seslendird­i. Klipte, Türkiye ile Azerbaycan silahlı kuvvet lerinin ortak tatbikat görün tülerine de yer

verildi.

AZERBAYCAN BAĞIMSIZLI­K GÜNÜ İÇİN BAKÜ’YE GİDEN TBMM BAŞKANI ŞENTOP:

 ??  ?? Hagani Şirinov ve kızı Nuray
Fatma Iskenderov
Fahrettin ve Solmaz Mustayev
çifti.
Hagani Şirinov ve kızı Nuray Fatma Iskenderov Fahrettin ve Solmaz Mustayev çifti.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye