Sabah

CHP’LI IBB’DEN ŞEHIT AILESINE SAYGISIZLI­K Şehit babasının DILEKÇESIN­I YOK SAYDILAR

İBB, şehit Emre Baysal’ın adını çocuk etkinlik merkezine vermek Şehit babası istedi. itiraz buna dilekçeyle etti. CHP’li babanın yönetim, bu itirazını gelip teklifi görmezden Meclis’e sundu. isteği, AK Ailenin Parti ve MHP’li oyları ile yerine üyele

-

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), İdlib şehidi Uzman Onbaşı Emre Baysal’ın adını, şehit babasının itirazına rağmen çocuk etkinlik merkezine vermek için Meclis’e teklif sunması tepki çekti. Teklif, ailenin rızası olmadığı için AK Partili ve MHP’li üyelerin oyları ile reddedilir­ken, baba dilekçesin­i görmezden gelen İBB’nin tutumuna tepki gösterdi.

DILEKÇE ILE BAŞVURDU

İdlib’de şehit olan Uzman Onbaşı Emre Baysal’ın ismini Sancaktepe’de açılacak çocuk etkinlik merkezine vermek isteyen İBB, şehit babası Uğur Baysal’a durumu iletti. Şehit babası Uğur Baysal da, 30 Eylül’de İBB’ye bir dilekçeyle başvurarak oğlunun adının cami veya okul dışında bir yere verilmesin­i istemediği­ni söyledi. Buna rağmen İBB, Sancaktepe’deki merkeze şehidin isminin verilmesin­i içeren teklifi Meclis’e sundu.

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, konuyla ilgili İBB Meclisi’nde yaptığı konuşmada, şehit ailesinin izni olmadan böyle bir teklifin getirilmes­inin

‘SAYGI DUYMALARI GEREKIRDI’

Şehit babası Uğur Baysal konuyla ilgili SABAH’a yaptığı açıklamada, “Bize şehit evladımızı­n ismini bir yere verecekler­ini söylediler. Biz de ‘cami veya bir okul olursa bu mümkün olabilir’ dedik. Ancak başka yerlere verilmesin­i istemediği­mi defalarca belirttim. Buna rağmen İBB yönetimi ısrarla bizim onayımız olmamasına rağmen çocuk etkinlik merkezine şehit oğlum Emre’nin adını vermek istedi. Eğer bizim rızamızı soruyorlar­sa, buna saygı duymaları gerekirdi. Ben vatan uğuruna evladımı şehit verdim. Siyaset yapmayı istemem, ancak PKK’ya ve onun siyasi koluyla ittifak edenlere Allah lanet etsin” dedi.

 ??  ?? Emre Baysal uygun olmadığını belirterek, “Burada şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekenler, terörün siyasi uzantıları ile organik bağı bulunanlar­dır” diye tepkisini dile getirdi. İBB Meclisi’ndeki Ekim ayı ikinci oturumunda AK Parti ve MHP’li üyeler, şehit ailesinin rızası olmadığı için söz konusu teklife ret oyu verdi. Böylelikle şehit ailesinin isteği yerine gelmiş oldu.
Emre Baysal uygun olmadığını belirterek, “Burada şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekenler, terörün siyasi uzantıları ile organik bağı bulunanlar­dır” diye tepkisini dile getirdi. İBB Meclisi’ndeki Ekim ayı ikinci oturumunda AK Parti ve MHP’li üyeler, şehit ailesinin rızası olmadığı için söz konusu teklife ret oyu verdi. Böylelikle şehit ailesinin isteği yerine gelmiş oldu.
 ??  ?? Uğur Baysal
Uğur Baysal
 ??  ??
 ??  ?? Barış
SAVAŞ
SABAH
Barış SAVAŞ SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye