Sabah

PELKAS ayağının tozuyla

- 19 EKİM 2020 PAZARTESİ SÜPER LİG PUAN DURUMU

KarLyerLnd­e sadeFe LkL ke] Senal tı kaçıran 6osa dün *|]teSe kaleFLsL İrfan Can’ı avladı. Fenerbahçe formasıyla LkLnFL Jolü nü attı.

bir yomda Fenerbahçe… Yeni transferle­rden bir takım yapıp, uyumun peşine düşmeleri bir sorun. Yeni gelen oyuncuları­n ülkeye, şehre alışmaları başka bir sorun. Elbette bir de rakipleri var. Artık ekmek aslanın midesinde. Tüm takımlar dibine kadar direniyor, uğraşıyorl­ar. Kazanacaks­an, onlardan daha çok koşacak, üreteceksi­n.

Ama hemen her maç “hakem” yerine “hakemcikle­r ile uğraşmak zorunda da kalıyorlar. Bu gidiş iyi değil. .aragümrük maçında penaltı-kırmızı kart öncesindek­i faulü hem hakem, hem 9A5 atladı. Altay penaltıyı kurtarmasa, ortalık yangın yerine dönecekti.

Bu kez Serdaz Aziz’e çarpmaya çalışıp, kendini bırakana penaltı çaldı maçın hakemi. 9A5’daki de “ne oluyor?” diye sormadı bile. gyle komplo teorileri peşinde değilim. Ama bunlar “hakemcilik” oynuyorlar, rol yapıyorlar, dublör bile değiller.

Ozan Tufan’ın üç milli maçtan alıp getirdiği, formu ve oyun aklı dün de aksiyonun birinci sırasınday­dı. İlk 10 dakika Ozan Tufan “yıldız” moduna aldı kendini, ayağındaki topu ya kaybetti, ya da rakibe bıraktı. Sonrasında “işçi” modunu açtı. Makine gibiydi. Forvet arkasından hücum pres üretti. İki kenara da koştu. Boştaki adamı kovaladı. Defansif açıkları yamayan oldu. Bir de üçüncü golün asistini yaptı. Vay anasına! Pelkas’ın ilk maçı ama, bölgedeki diğer oyuncular da çok farklı değil aslında. Ortaya yaklaştığı­nda, maharetler­ini de gösterdi. Dikine pas da üretti, gollük şut da. Attığı gol bir hediye, daha önemlisi takımın saygısını kazanmasıy­dı.

Halil Akpunar’ın zorlamalar­ı dışında pozisyon üretemeyen Göztepe ise genç kalecisi İrfan Can ile ayakta kaldı. Takımını maçta tutan kritik kurtarışla­rın sahibiydi. Altay’ın da son dakikalard­a devreye girmesiyle, genç kalecileri­n gecesini de yaşadık. Kazanma baskısının getirdiği acelecilik ve güvensizli­k, kazanarak aşılır. Erol Bulut takımını bu yola soktu. Hesapları tutuyor, gelişim devam ediyor.

gece çok tuhaf bir maç izledik. Normalde maç -2 filan bitmesi gerekirken son saniyede Göztepelin­in vurduğu kafa gol olsa bu maç 3-3 biterdi. Son derece kötü bir Göztepe, sadece kaleci İrfan &an ile biraz da Halil ile oynamaya çalışan bir Göztepe varken oyunun kontrolü sürekli Fenerbahçe’deydi.

Hele ikinci yarıya baktığımız­da kaçan goller ya da kaleci İrfan Can’ın kurtardığı goller görülmeye değerdi. Fakat şunu söylemek lazım, Fenerbahçe’yi

dün de Sosa’nın attığı penaltıyı yaptıran isimdi. Ozan, yaptığı ortada Poko’nun eline çarpan topta kararın penaltı olması gerektiği konusunda ısrarcı oldu.

Pelkas’ın golünde de hazırlayıc­ı

Antalya’dan transferi Nazım Sangare,

Milli futbolcu karşılaşma sonrası öz eleştiri yapıp şunları söyledi:

Çok net pozisyonla­rımız vardı. Rakip takım kalesi önünde bulduğumuz­dan daha net golleri atmamız gerekiyor. Aynı zamanda arkada kompakt olmamız gerek. O konuyu çalışmamız

gerek.”

Fenerbahçe yapan temelde kanat beklerinin ofansif katkısı ve şu an için Türk futbolunun en formda oyuncusu Ozan’ın performans­ı. Fakat dün gece bir şey gösterdi ki milli takımın sağ beki Sangare aslında defansif olarak fiyasko. 'ün gece Halil, Sangare’nin arkasını tren rayı gibi kullandı. Nitekim Göztepe’yi maça bağlayan, umutlarını artıran ikinci gol de Sangare’nin hatasından geldi.

Ozan, eski maçlara nazaran daha ofansif oynadı. Takıma katkısı müthiş. Üçüncü golde Pelkas’a yaptığı orta şahsa özel, milimetrik.

Göztepe ise bizi şaşırttı. Yedikleri ikinci golü, amatör maçlarda bile hiçbir takım yemez. Serdar Aziz gibi bir kafa topu üstadı yanında 2-3 metrede kimse olmaksızın adeta boş kaleye vuruyor.

Sonuçta Fenerbahçe, farklı kazanması gereken daha doğrusu farklı kazanmayı hak ettiği maçı zar zor kazandı, hatta kazanamaya­bilirdi de.

Hakem Atilla Karaoğlan çok kötü maç idare etti. 3 gol hatalı. İlk golde Ozan’ın faulü var, vermiyor. Taçtan gelen top VAR yardımıyla haklı bir penaltıya dönüşüyor. F.Bahçe aleyhine verdiği penaltı skandal. Serdar Aziz’in teması yok. VAR hakemi

FENE5%AHdE Teknik Direktörü (rol Bulut’un hedefinde de hakem vardı: “Yediğimiz ilk gole hiç gelmek istemiyoru­m. Olmayan bir penaltıdan gol yedik. Hakem neden VAR’a çağrılmadı? Gitmeliydi. Çünkü penaltı değil. Biraz daha dikkatli olunmalı. Maçın gidişatını değiştireb­ilirdi. Olmayan penaltı. Her hafta üzerine koyarak gitmeye

VAR’a gidip Fenerbahçe lehine verdiği penaltıya kadar maça dair tek bir not dahi yoktu! Sosa’nın penaltıyı gole çevirmesiy­le gol perdesi açıldı.

mücadelesi­ne penaltı kararı çıktı. Göztepe Guilherme ile skoru eşitledi. Serdar ilk yarı bitmeden hatasını affettirdi ve takımını yeniden öne geçirdi.

yarıya mükemmel başlayan Pelkas’la farkı artıran F.Bahçe, baskısını devam ettirdi.

F8 niye çağırmaz, anlaşılır gibi değil.

Serdar Aziz’in kafayla bulduğu gol öncesi korner yüzde 100 hatalı. Top Sangare’den çıkıyor, hakem aut vereceğine korner veriyor ve gol oluyor. Ama protokol gereği yanlış korner veya autta VAR devreye giremiyor. Yazık! Türk hakemliği adına yine çok kötü gecelerden birini izledik. çalışıyoru­z. Önümüzde 35 hafta daha var. Daha çok çalışmalıy­ız. Ufak tefek hataları düzeltmeli­yiz. Yakaladığı­mız pozisyonla­rı daha iyi değerlendi­rirsek herkese çok iyi bir futbol izlettirec­eğiz. Takım olarak bakıyorum. Bireyselin üzerinden gitmiyorum. Hata varsa takım olarak hata yapıyoruz, gol olunca da takım olarak atıyoruz.” enerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, Göztepe deplasmanı­nda 11’de büyük bir sürprize imza attı. Tecrübeli teknik adam, transferin son günü imza atan ve takımla antrenmana çıkmadan Yunanistan Milli Takımı’na giden Pelkas’a 11’de

çıkınca F.Bahçe baskısı bitti. 3’te yine Guilherme ile fark bire inince stres başladı.

5

korkulu rüya yaşadığı maçı 3 puanla kapatmayı başardı. 3 gol atılan maç sayısız gol fırsatının harcandığı bir mücadele oldu. Sarı-lacivertli­ler, bu sezon skoru kolay elde edecek gibi gözüküyor. Ancak iki farklı öne geçildikte­n sonra oynanan oyun düşündürüc­ü. yer verdi. Oyuncu hocasını mahçup etmedi ve 51. dakikada golünü atıp, siftahı yaptı. 70. dakikada yerini Sinan Gümüş’e bırakan

Pelkas duyguların­ı şöyle dile getirdi: “İlk maçımda galibiyetl­e başlamak güzeldi. Gol atarak takımıma katkı verdiğim için mutluyum.”

 ??  ?? Tufan performans­ıyla parmak ısırtıyor…
oydu.
Tufan performans­ıyla parmak ısırtıyor… oydu.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye