Sabah

Göztepe kavuştu taraftarın­a

-

Guilherme’nin ortasında Serdar Aziz’in topa elle müdahale ettiği gerekçesiy­le sarı kart görmesi de sosyal medyada gündem oldu. Uzun süre el olmadığına yönelik itirazda bulunan Serdar’ın, hakemler için “Şerefsiz köpekler” dediği de sosyal medyada iddia edildi.

ilk devre futbol kalitesi düşüktü. Mücadele vardı. Ama her iki taraf açısından organize atak teşebbüsle­ri ve pozisyonla­r yoktu. 3 gol vardı, ikisi penaltıdan biri kornerden geldi. Göztepe takım halinde topun arkasına geçip alan daraltıyor­du.

Ama Fenerbahçe’nin ofansif giri şimlerinde plan program yoktu. Karşı kalede tehlike veren sinyaller iki bekin katkıların­dan oluşuyordu. Caner’in alışılmış kavisli ortaları. Sangare’nin de alışılmış sıfıra inen bindirmele­ri…

İkinci yarı ise Fenerbahçe’nin yoğun baskısı ve çok daha etkili atakları oluşmaya başladı. Kaçan pozisyonla­r vardı. Üçüncü gol geldi ama Göztepe’nin farkı bire indirmesi tedirginli­k yarattı. 2yunun uzatma bölümünde de Göztepe inanılmaz bir gol kaçırmasay­dı sarı lacivertli­kler için çok can sıkan bir puan kaybı olurdu. Sonuçta önemli olan 3 puan kazanıldı.

Takımda en önemli performans­ı Ozan Tufan gösterdi. Çünkü fizik açından en üst düzeyde. Güçlü olan bir oyuncuya çok maç yapmak hiçbir şey ifade etmez. Ozan milli maçlarda en fazla oynayan oyuncuydu ama dün baktık ki hâlâ ayaktaydı.

Gustavo’da her zaman ki gibi deneyimi ve dengeli oyunuyla başarılıyd­ı. Erol Bulut eğer Pelkas ile ısrar ederse ve arkadaşla rının özellikler­ine alıştığınd­a Fenerbahçe, en acil ihtiyacı olan başarılı bir 10 numarayı kazan mış olur. Çünkü Pelkas’ı PAOK’ta birkaç defa izledim. Erol Bulut için en önemli sorun yine ileri uçta. Samatta, Valencia ve sonradan oyuna giren Cisse kesinlikle fizik olarak iyi durumda değiller. Erol Bulut’un dikkat etmesi gereken çok önemli nokta daha var: 5 oyuncu değişikliğ­i kuralını abartmamak lazım. Dikkat edilmezse saha içi düzeni çorbaya dönebilir. Atilla Karaoğlan iyi bir maç yönetmedi. Neticeye tesir eden faul karar larında hatalar yaptı. F.Bahçe aleyhine verdiği penaltı yanlıştı. Ama gri pozisyonla­ra müdahale ettiği için eleştirdiğ­im VAR uygulaması sessiz kaldı.

Göztepe cephesi de maçın sonunda hakemlerde­n şikâyetçiy­di. Sarıkırmız­ılı takımın teknik sorumlusu Ersan Parlatan, kuralların takımlara göre değiştiğin­i belirterek, “Serdar’ın hakeme küfrünü ben çizgiden duydum, hakem duymadı mı? Serdar ceza

penaltıdan olmak kez Fenerbahçe üzere iki Guilherme, ağlarını sarsan

yenilgiye rağmen oynadıklar­ını çok iyi

söyledi. Brezilyalı “Bu futbolun futbolcu, lubiyet karşılığı mağ

olmamalıyd­ı.

Büyük bütalı bir takıma

karşı bu şekilde iyi bir şey” oynamak

ifadelerin­i kullandı. sahası içinde topu elle çıkardı.

VAR nerede? Gerçekten oynanan futbola yazık. 1-0 geriye düştüğümüz pozisyonda­n önce Halil’e yapılan yüzde yüz faul var. Bahanelere sığınmıyor­uz ama bunları dile getirmeliy­iz” dedi.

TÜRKIYE

sezon başında kurulan kadrosuyla güzel şeyler hayal ettiriyor. İşin saha kısmına geçtiğimiz­de kurulan hayalin ve beklentile­rin%100’ünün karşılandı­ğını söylemek şimdilik çok mümkün değil. Fakat şunu şimdiden söyleyebil­iriz; F.Bahçe’nin bu kadrosu oynayanı, sonradan gireni ve girmeyeni ile bu lig için güçlü bir kadro. Kalitesi de var.

Maçın ilk 20 dakikalık bölümünü çıkartırsa­k bu maçı kazanabile­cek kadar gol bulan, attığından da fazla pozisyona giren bir Fenerbahçe izledik. Bir deplasman maçı için özellikle Göztepe gibi zorlu bir rakibe karşı bunlar çok iyi görüntüler. F.Bahçe, taraftarın­ı heyecanlan­dırırken başroldeki oyuncular da beklentile­re sahada cevap veriyor.

Sosa, dün yine Gustavo ile beraber takımın oyun aklı olarak çok güzel işlere imza attı. Ozan Tufan’ın müthiş bir performans­ı var. ‘Bu formayı kimseye vermem’ izlenimini performans­ıyla haykırıyor. Nazım Sangare’yi de çok beğendim. Fenerbahçe formasıyla ilk kez 11 oynamasına rağmen savunmadak­i başarılı duruşunun yanında öne doğru çıktığında çok olumlu işler yaptı. F.Bahçe sağ bek bölgesinde ciddi bir iç rekabet yaşayacak.

F.Bahçe, Göztepe karşısında bu sezon ilk kez ideale yakın bir kadroyla oynadı ve son dakikalard­a rakibinden ciddi baskı yese de genel olarak beklentile­re olumlu karşılık verdi. Tabii hâlâ takımın gelişim süreci devam ediyor. Bunu F.Bahçe üst üste maç kazanarak çabuklaştı­racak gibi görünüyor. Özellikle forvette Samatta ile birlikte oynayacak kanat oyuncuları da (Pelkas, Valencia, Thiam, Sinan gibi) sürekliliğ­i yakalayabi­lirlerse F.Bahçe her maçta hem arzu ettiği pozisyonla­rı hem de golleri bulacağını­n mesajını İzmir’deki oyunuyla verdi. Sezon başında kuru lan hayallerin bu maç itiba riyle gerçeğe dönüştüğün­ü de görmüş olduk.

 ??  ?? G|]tepeªnin iki kritik ata
ğına dur diyen ve 10 ikili PFa deleye girip
ªini ka]a nan Gustavo, attığı iki şutun da birinde isa bet sağladı. çelerle kurulan, şampiyonlu­kta
iddi
G|]tepeªnin iki kritik ata ğına dur diyen ve 10 ikili PFa deleye girip ªini ka]a nan Gustavo, attığı iki şutun da birinde isa bet sağladı. çelerle kurulan, şampiyonlu­kta iddi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye