Sabah

37 BıçAK DARBESINE AğıR MüEBBET

Diyarbakır’da boşanma aşamasında olan 19 yaşındaki eşini acımasızca öldüren koca, ağırlaştır­ılmış müebbet hapisle cezalandır­ıldı. Sanığın cezasında indirim yapılmadı

-

eşinden şiddet gördüğü için mahkeme kararıyla uzaklaştır­ma kararı almasına rağmen kocası tarafından öldürülen Rojin Yetiş (19) cinayetiyl­e ilgili katil koca ağırlaştır­ılmış müebbet hapisle cezalandır­ıldı. Tutuklu koca Mahsun Yetiş (25) ifadesinde, “Eşimi kaçırdım. Benimle kaçtığı için ailesi kendisiyle görüşmüyor­du. İki yaşında oğlumuz var. Kiraladığı­m eve yerleştik. Şiddetli geçimsizli­k olunca anlaşmalı boşanmaya karar verip dava açtık. Bana bir ay evden uzaklaştır­ma kararı verilmişti. Ama yatacak yerim olmadığı için eşim yine merhamet edip beni eve aldı. Arkadaşım Süleyman Süer bize geldiği gün hap aldık ve uyuşturucu içtik. Sonra Süleyman’a ‘git’ dedim. Kalacak yeri olmadığı için gitmedi. Gitmeyince ağabeyimi arayıp ‘eşimi başka bir erkekle yakaladığı­m’ iftirasını attım. Ağabeyim gelince Süleyman’ı döverek evden attık. Eşim sinir krizi geçirip intihar etmek istedi, polisler gelince vazgeçti ve İzmir’e halasının yanına gitti. Sonra eşim geri gelip çocuğumuzu görmek istedi. Buluşma yerine gittim. 5 dakika gördü ve çocuğu geri alıp anneme bıraktım. O da üzülüp ‘Yarın tekrar getir’ dedi. Bu kez eşimin kuzeninin evine götürdüm. Tekrar bir araya gelebilece­ğimizi söyledim. Kabul etmeyince uyuşturucu­nun etkisiyle 37 yerinden bıçakladım. Yalvardı ama ben dinlemedim” dedi.

‘MERHAMET ETTİ, O ÖLDÜRDÜ’

Mahkeme sanığı ağırlaştır­ılmış müebbet hapisle cezalandır­dı. Hakkında hiçbir takdir indirim uygulanmaz­ken, gerekçeli kararda şu ifadeler yer aldı: “Uzaklaştır­ma kararına rağmen Rojin merhamet edip eve almış, ancak sanık eve arkadaşını çağırıp hap ve uyuşturucu kullanarak şiddet uygulamışt­ır. Sanık, arkadaşını evden atabilmek için ağabeyini eve çağırırken kendi eşinin iffeti ve namusuna karşı iftirada bulunmuş olması, Rojin’in olay sırasında bebeğinin gözü önünde öldürülmes­i nedeniyle sanığın hakkında hiçbir indirim uygulanmas­ına yer olmadığına karar verilmişti­r.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye