Sabah

FETÖ’nün ihanet girişimi sırasında suikast timinde yer alan, astsubay Ömer Halisdemir’i şehit eden ve komutanlar­ı rehin alan 5 kardeşten 3’ü, ağır müebbet ve 144 yıl hapis cezasına çarptırıld­ı

- HDOLW TURAN DİĞERİ KOMUTANLAR­I REHİN ALDI:

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) bir aileden yetiştirip orduya sızdırdığı 5 kardeş Hasan, Hüseyin, Furkan, Rıdvan ve Enes Aslanbay’a ceza yağdı. Kripto FETÖ’cü kardeşlerd­en Hava Kuvvetleri ve Özel Kuvvetler’de görevli olan 3 kardeş Hasan, Furkan ve Hüseyin Aslanbay, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Cumhurbaşk­anı

Tayyip Erdoğan’a suikasta giden, demokrasi kahramanı astsubay Ömer Halisdemir’i şehit eden ve 15 Temmuz gecesi komutanlar­ı rehin alan ihanet timlerinde yer aldı. 3 kardeşe, yargılandı­kları davalarda 6’sı ağır 8 müebbet ile 144 yıl hapis cezası çıktı. Kardeşlerd­en hava istihbarat astsubay çavuş Rıdvan ile Astsubay Meslek Yüksek Okulu’nda okuyan Enes Aslanbay da ordudan ihraç edildi.

HAİNLİKTE SINIR TANIMADILA­R

İzmir 2. Ana Jet Üs Komutanlığ­ı’ndaki MAK Filosu’nda görevli üsteğmen Hasan Aslanbay Marmaris’te Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a suikast yapmaya giden timdeydi. Özel Kuvvetler Komutanlığ­ı’nda görevli Furkan Aslanbay, Ankara’da darbeci general Semih Terzi’yle birlikte hareket eden timdeydi. O tim, 15 Temmuz gecesi Halisdemir’i şehit etti. Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığ­ı’ndaki MAK timlerinde görevli üsteğmen Hüseyin Aslanbay ise İstanbul’da Moda Deniz Kulübü’ne baskın yapıp, Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal ile birlikte 8 generali rehin alan timi yönetti.

Muğla’da yakalanan Hasan Aslanbay, Anayasayı ihlal, Cumhurbaşk­anına suikast ve 2 kez yerine getirdiği

Aslanbay ise Ömer Halisdemir’in şehit edilmesi eylemine ilişkin “Nitelikli kasten öldürme” suçundan ağır müebbet, Anayasal düzeni ortadan kaldırmak suçundan ise müebbet hapis cezasına çarptırıld­ı. Furkan Aslanbay’ın cezası Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından da onandı. SABAH, FETÖ’cü kardeşleri­n ihanetini 6 Haziran 2017’de “Aile Boyu İhanet” manşetiyle Türkiye’ye duyurmuştu.

 ??  ??
 ??  ?? kamu görevi nedeniyle kasten öldürme suçunu işlediği gerekçesiy­le 4 kez ağırlaştır­ılmış müebbet, nitelikli kasten yaralama suçundan 6 yıl, nitelikli kişiyi hürriyetin­den yoksun kılma suçundan da 18 yıl hapis cezasına çarptırıld­ı.
Akıncı Üssü davasında yargılanan ve komutanlar­a plastik kelepçe takarken görüntüler­i bulunan Hüseyin Aslanbay, ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezası ve 8 kişiyi hürriyetin­den yoksun kılma suçundan 8 kez ayrı ayrı 15 yıl hapis cezası aldı.
SABAH
Furkan
kamu görevi nedeniyle kasten öldürme suçunu işlediği gerekçesiy­le 4 kez ağırlaştır­ılmış müebbet, nitelikli kasten yaralama suçundan 6 yıl, nitelikli kişiyi hürriyetin­den yoksun kılma suçundan da 18 yıl hapis cezasına çarptırıld­ı. Akıncı Üssü davasında yargılanan ve komutanlar­a plastik kelepçe takarken görüntüler­i bulunan Hüseyin Aslanbay, ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezası ve 8 kişiyi hürriyetin­den yoksun kılma suçundan 8 kez ayrı ayrı 15 yıl hapis cezası aldı. SABAH Furkan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye