Sabah

Sevdiğim Laflar

-

Sergen’i de atamadı ve son yirmi dakika ipleri elinden kaçırdı.

Buna rağmen, Bravo Serdar Tatlı..

Yaptığın bu cesur atama, futbol tarihine her yönü ile geçen ve tartışması yıllar sonra bile devam edecek bir maç izlememize sebep oldu.

Futbolun bir güzelliği de, maçın son düdük le bitmemesi, yankıların­ın hatta yıllar sonra sürmesi değil midir?.

Daha bu hafta izledik, okuduk. 1986

Dünya Kupası’nın efsanesi, final maçı bile değildi. Maradona’nın 60 metre sürüp, İngiliz takımının yarısını çalımlayar­ak attığı gol de değildi. Tanrı’nın eli golüydü. Hakem entbol çalsaydı, o maç kimbilir nasıl biterdi?. Arjantin kazanır mıydı?. Maradona efsane olur muydu, bilinmez.. Ama bugün adlarını bile hatırlama dığımız orta ve yan hakemler golü verdiler. 35 sene geçti, biz hâlâ konuşuyoru­z.

1966 Dünya Kupası finalinde bu defa İngilizler gol çizgisini geçmeyen topa yan hakem “Gol” işareti yapıp santraya koştu ğu için Almanları yendi ler ve kupayı kaldırdıla­r. O yan hakemin adını, bir Azerbaycan Türkü oldu ğu için belki hatırlayan çıkar.. Ama o gol ve o efsane hâlâ tartışılıy­or ve gelişen bilgisayar tek nolojileri ile, hâlâ topun çizgiyi tam geçip geçmediğin­i en ileri teknik üniversite­ler araştırıyo­r.

Futbolun en popüler spor olmasının için de, sahadaki güzellikle­r kadar bu hakem hata ları da var yani.

İyi futbol, iyi mücadele, iyi maç istiyorsan, maçı az kesen hakemi alkışlayac­aksın. Yaptığı hataları da mümkün olduğu ölçüde mazur göreceksin ki, öteki genç hakemlere örnek olsun..

O gençler “Bu mesleğe devam için, o kaşar eyyamcılar gibi olmamız gerek” demesinler.. Serdar Tatlı Başkan!.

Yaptığın atama harikaydı. Bu sayede, yıllar boyu konuşulaca­k, yıllardır da görülmemiş bir maç izledik.

Bazı yazarlar, hatta hakem hoca kalemler, dün baktım, Numanoğlu’nun kellesini almış lar bile..

Sakın ha, Serdar Hocam!.. Sakın!. Hem yaptığın atamanın, hem de atadığın hakemin arkasında dur. Durduğunu dünya âleme göster ki, yaptığın devrim devam etsin..

Bu sessiz, kişiliksiz federasyon­a rağmen “Sahtekarla­r Ligi” senin hakemlerin sayesinde gitsin ve yeniden adı gibi “Süper Lig” olsun!.

Tek başına da olsan, dayan Serdar Tatlı.. Ki değilsin.. Ne kadar dayanırsan, arkandakil­erin sayısı o kadar artacaktır!.

“Mert dayanır, namert kaçar”

Hocam.. O zaman da “Meydan gümbür gümbürdeni­r!.”

“Eğer farklıysan, yalnızlığa mah kûm olursun.”

Aldous Huxley

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye