Sabah

Efsaneler maçı berabere!.

- FakV 606 H8 \a]

Barbaros Talı’nın Türkiye’ye duyurduğu iki boks efsanesi Mike Tyson ile Roy Jones Jr. maçını gene Barbaros Talı sizler için yazdı. Yarın da benim birkaç sözüm olacak.

Los Angeles’ın merkezinde­ki Staples Center’ın televizyon yayınına göre hazırlan mış ortamında yapıldı dört saatlik organizas yon.

Karartılmı­ş salona konmuş beyaz ring le yaratılan kontrast; led ekranlara yansıtılan yazı ve fotoğrafla­r ile ekran grafikleri­nde de kullanıldı.

Seyirciyi ısıtmak için önceye konan çeşitli maçların araları, sunumlar, yorumlar, röpor tajlar ve Rap ikonu Snoop Dogg’un da yer aldığı şarkıcılar­ın performans­larıyla doldurul du.

Ring her karşılaşma sonunda temizlendi ve dezenfekte edildi.

Yıllar öncesindek­i Muhammed Ali maç larından hatırladığ­ımız ünlü sunucu, 76 yaşı na gelen, Michael Buffer takdim etti iki efsa ne boksörü.

Tyson gençlik yıllarında olduğu gibi çorap sız giydiği spor ayakkabıla­rı, siyah şortu ve yan tarafları açık üstle çıktı ringe.

Çocukluk yıllarının geçtiği The Bronx’daki mahallesi ‘Brownsvill­e’ yazılıydı göğsünde.

Jones ise renkli giysileri ve eldivenler­iyle geldi ringe.

Her iki boksör de uzun bir aradan sonra ringde olmanın heyecanı içindeydi.

Hazırlık döneminde 45 kilo veren Mike Tyson, Roy Jones’e kıyasla çok daha yaşlı göründü bana.

Algım maç başladığın­da değişti. Tyson çok daha iyi hazırlanmı­ştı. Dövüşme ve kazanma arzusu Jones’a kıyasla daha baskındı.

Roy Jones, ne yapacağı belli olmayan Mike Tyson’dan uzak durdu. Vurup kaça rak boks yapmayı tercih etti. Tehlike hissetti ği anlarda sarılıp, Tyson’ı durdurmaya çalıştı. Bu da onu çabuk yordu.

Geçmişinde, eskivlerle rakiplerin­in sağ ya da sol yanına geçen, önce vücuda kroşe, hemen ardından da açık kalan çeneye apar katla nakavt arayan Tyson istediğini yapama dı. Ünlü sol kroşesini de kullanamad­ı.

Her biri iki dakika süreli, sekiz raundluk gösteri maçının kazananı olmadı. ‘Berabere’ kararı verildi.

Karşılaşma sonrasında yapılan röportaj larda Tyson, bu tür maçlara devam etme ve daha da ileri gitme arzusunu dile getirirken; Roy Jones, ringe tekrar çıkma konusunda kararsız olduğunu, devam edip etmeyeceği­ne ailesiyle konuşarak karar vereceğini söyledi.

Lisans çıkartabil­mesi durumunda pro fesyonel boksa geçip geçmeyeceğ­i sorulan Tyson, insanlara yardım etmenin şampiyon olmaktan çok daha önemli olduğunu belirt ti ve profesyone­lliğe geçme niyetinin olmadı ğını açıkladı.

Tyson’ın da yaratıcıla­rından olduğu spor girişimi “Legends Only League / Efsaneler Birliği” dünyanın en başarılı sporcuları­na des tek olmak için, eski efsaneleri ve en iyileri ringlere, sahalara geri getiren organizasy­on larla gelir temin etmek amacıyla kuruldu.

e Pail Kincal uluc#VaEaK cRP Wr 7eleIRn

Bu federasyon ve bu medyaya senin gibi hocalar müstahak Şenol Güneş?.

 ??  ?? Ama ülkemde ve medyada futbol öyle yönetiliyo­r ki, daha da rezil olana, cukkana (Sözleşmen euro değil, liraymış. Onu manşet atıyor şaşkınlar.. Türk Federasyon, Türk Hoca ile Türk Lirası dışında anlaşma yapabilir mi, hele de Recep Tayyip Erdoğan Başkanken..) milyonları “Tamam” diyeceğin ana dek, milyonları yığana kadar kalacaksın.
’\e J|nder
7L 0H
IaceERRk cRP/Hincaluluc VaEaK
Ama ülkemde ve medyada futbol öyle yönetiliyo­r ki, daha da rezil olana, cukkana (Sözleşmen euro değil, liraymış. Onu manşet atıyor şaşkınlar.. Türk Federasyon, Türk Hoca ile Türk Lirası dışında anlaşma yapabilir mi, hele de Recep Tayyip Erdoğan Başkanken..) milyonları “Tamam” diyeceğin ana dek, milyonları yığana kadar kalacaksın. ’\e J|nder 7L 0H IaceERRk cRP/Hincaluluc VaEaK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye