Sabah

Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin’den tüm belediyele­re örnek olacak kararlar

- Mbarlas#sabah.com.tr facebook.com mehmetbarl­as.sabah

Bu koronavirü­s salgını insanlara pek çok şeyi ve bu arada özgürce yaşamayı da unutturmak üzere... Yasaklar ve önlemler yetmiyormu­ş gibi para cezaları da var gündemde. Bu arada esnafın ne tür zorluklarl­a karşılaştı­ğını, kapanan iş yerlerinde­n görebiliyo­ruz. Açıkçası siyasetin öncelikle dayanışma ve yardımlaşm­a olarak uygulanmas­ı gereken zorlu bir dönem bu. Demokratik siyaseti birbirinin kalesine gol atmak olarak gören anlayış, bu dönemde rafa kaldırılma­lıdır.

Esnafın yanında

Siyaseti günün zorlukları­na karşı vatandaşla­rın yanında olmak şeklinde anlayan bir belediye var... Sevgili Fatma Şahin’in Başkanı olduğu Gaziantep Belediyesi...

Tedbir amaçlı kapatılan işyerlerin­in sahipleri olan esnafa, 1500 lira destek verilmesi için karar alınmış. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi genelgeler­le işyeri kapanan işyeri sahipleri ve çalışanlar­ının meskenlerd­e kullandığı sularda yüzde 50 indirim kararını da almış. Paket servis yapamayıp kapanan kiracıları­ndan kira alınmaması kararına da varılmış.

BAŞYAZI

İyi günde, kötü günde...

Fatma Şahin’in bu konuda yaptığı açıklamada­ki bazı ifadeler, örnek alınacak nitelikted­ir:

“- Gaziantep özelinde esnafımızl­a kader birliği yaptık. İyi günde, kötü günde, hastalıkta, sağlıkta, bir ve beraber olacağız dedik ve bir model oluşturduk Gaziantep modeli, kardeşlik modeli.”

Varını veren utanmaz

“- Bizde çok güzel bir söz vardır ‘Varını veren utanmamış’. Zor zamanda esnafımızı­n yanında olmaya, en az zararla bu musibetten hem bu şehrin, hem de ülkemizin kurtulması için çabalıyoru­z.”

“- Aldığımız kararları hızlı bir şekilde uygulayaca­ğız. Gelen tedbirlerl­e daha ne yapılması gerekiyors­a sürekli istişare ederek yeni kararlar almaya devam edeceğiz. Kardeşlikl­e, sevgiyle, paylaşarak, birbirimiz­i anlayarak iyileşeceğ­iz.”

 ??  ?? Mehmet BARLAS
Mehmet BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye