Sabah

KOVID-19’A KARŞI HAFTA SONLARI TAM KAPANMA

Başkan Erdoğan, koronavirü­sle mücadele kapsamında bu akşamdan itibaren yürürlüğe girecek yeni önlemleri açıkladı: Hafta içi her gün saat 21.00 ile 05.00 arasında genel sokağa çıkma kısıtlamas­ı uygulanaca­k. Kısıtlamal­ar hafta sonu, cuma akşamı 21.00’den p

- (GLW|r:Ulaş YILDIZ - Tasarım: 7aPHU $56L$1

■ Salgınla mücadele çalışmalar­ını ve sağlık çalışanlar­ımızın gayretleri­ni değersiz leştirme niyetiyle yapılan spekülasyo­nlara karşı dikkatli olmalıyız. Bozgunculu­ğu meslek haline getirmiş bir kesimin gerçeklerl­e yalanları har manlayarak kamuoyunu zehirleme çabaları nı boşa çıkarmak hepimizin görevidir. Pek çok ülkenin sağlık sisteminin yetersizli­ği sebe biyle maruz kaldığı toplumsal kargaşa iklimine bizi de sürüklemek isteyen lerin oyunlarına gelmeyece

ğiz.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan dün Külliye’de Kabine toplantısı­na başkanlık etti. Yaklaşık 4 saat süren toplantını­n ardından millete seslenen Erdoğan, Kovid-19’la mücadele kapsamında bugünden itibaren uygulanaca­k yeni tedbirleri açıkladı. Sağlık krizini topyekûn bir ekonomik ve sosyal krize dönüştürme­mek için adımları dikkatli attıkların­ı söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:

■ Hem halkımızın sağlığını en üst düzeyde korumayı hem de üretimi, ticareti, istihdamı, eğitimi, sosyal hayatı sürdürmeyi birlikte sağlayacak yöntemler bulmaya çalışıyoru­z. Bu anlayışla toplantımı­zda ilave tedbirleri istişare ettik. Yaptığımız kapsamlı değerlendi­rmeler sonunda hafta içi her gün saat 21.00 ile sabah 05.00 arasında genel sokağa çıkma sınırlamas­ı uygulanaca­ktır. Bu kısıtlama hafta sonları cuma akşamı 21.00’den pazartesi sabah saat 05.00’e kadar kesintisiz devam edecektir. Yani cumartesi-pazar artık evlerimizd­eyiz.

MİSAFİR KABULÜNE ARA VERELİM

■ Kendimiz sağlıklı olsak bile sevdikleri­mizin ve diğer insanların sağlığı için üzerimize düşen feda karlıkları yapmak mecburiyet­in deyiz. Hastaneler­imizdeki doluluk oranlarını ne kadar aşağıda tutabi lirsek, salgınla mücadelede kendi mizi o derece güvende hissederiz. Bunun için salgın tehdidinin, en az fiziki güvenlik tehditleri kadar önem kazandığın­ı özellikle söylü yorum. Unutmadan 83 milyon hep birlikte seferberli­k ruhu ile hare ket etmemiz gerekiyor.

BU AKŞAM BAŞLAYACAK

■ Kalabalık caddelere, meydanlara girebilece­k kişi sayısı yine Umumi Hıfzıssıhh­a Kurulları kararıyla sınırlanab­ilecektir.

■ Umumi Hıfzıssıhh­a Kurulları’nın belirleyec­eği zorunlu hizmetler dışındaki kamu kuruluşlar­ının mesai saatleri 10.00 ile 16.00 arası olarak uygulanabi­lecektir.

■ 50 kişiden fazla çalışanı olan iş yerlerinde iş yeri hekiminin gözetimind­e mevcut iş sağlığı ve güvenliği uzmanı veya belirlenen bir personel tarafından salgın tedbirleri­nin uygulaması sıkı bir şekilde denetlenec­ektir.

■ Bu hususlarla ilgili detaylar İçişleri Bakanlığı’nın yayınlayac­ağı genelgede yer alacak ve (bugün) salı akşamından itibaren uygulanmay­a başlanacak.

Başkan Erdoğan başkan lığında gerçekleşt­irilen kabi ne toplantısı 4 saat sürdü.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Hasan AY bulundurar­ak, tehdit geçene kadar misafir kabulüne ara vermelerin­i özellikle rica ediyorum.
Evlerde gün, mevlit, taziye, yılbaşı kutlaması gibi insanların bir araya geleceği etkinlikle­r yapılamaya­caktır. Cenaze namazları yakınları dahil en fazla 30 kişi ile kılınacak, nikâhlar da yine bu sayıyı geçemeyece­ktir.
Hamam, sauna, masaj salonu, yüzme havuzu, lunapark gibi yerler faaliyetle­rine ara verecektir. Umumi Hıfzıssıhh­a Kurulları her alışveriş merkezi ve semt pazarı için aynı anda kabul edebilecek­leri müşteri sayısını tek tek belirleyec­ektir. Ayrıca alışveriş merkezleri­ne girişte HES kodu uygulaması­na geçilecekt­ir.
ANKARA
Hasan AY bulundurar­ak, tehdit geçene kadar misafir kabulüne ara vermelerin­i özellikle rica ediyorum. Evlerde gün, mevlit, taziye, yılbaşı kutlaması gibi insanların bir araya geleceği etkinlikle­r yapılamaya­caktır. Cenaze namazları yakınları dahil en fazla 30 kişi ile kılınacak, nikâhlar da yine bu sayıyı geçemeyece­ktir. Hamam, sauna, masaj salonu, yüzme havuzu, lunapark gibi yerler faaliyetle­rine ara verecektir. Umumi Hıfzıssıhh­a Kurulları her alışveriş merkezi ve semt pazarı için aynı anda kabul edebilecek­leri müşteri sayısını tek tek belirleyec­ektir. Ayrıca alışveriş merkezleri­ne girişte HES kodu uygulaması­na geçilecekt­ir. ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye