Sabah

BU MILLET SIZI AFFETMEYEC­EK

-

Başkan Erdoğan dün Ukrayna Başbakanı

Denys Shmyhal’ı Külliye’de kabul etti.

■ CHP’lilerin sık sık yaptığı, son olarak bir millet vekilinin pervasızca tekrarladı­ğı TSK’yı hedef alan büh tan, bu zihniyetin başlı başına bir milli güvenlik meselesi haline dönüşmekte olduğunun bir işaretidir.

■ Yüreklerin­de Türkiye yerine başka mahfilleri­n sev gisini taşıyanlar­ın sıfatları milletveki­li bile olsa laf cambaz lığı ile bu ülkenin ordusuna bühtan etmesine izin vereme yiz.

■ (Kemal Kılıçdaroğ­lu’na) Buradan sesleniyor, ey bu CHP’nin başındaki zat, senin milletveki­lin kalkacak benim Silahlı Kuvvetleri’ne bu denli edepsizce, alçakça hakaret edecek ve sen bunu kapıya koyamayaca­ksın. Bunun hesa bını Mehmetçiği­ne, askerine bu dönemde sahip çıkan bu millet seni asla affetmeyec­ektir. Bunu bir defa bilesin. Sandıklar da seni affetmeyec­ektir.

■ Geçtiğimiz hafta Borsa İstanbul’un Türkiye Varlık Fonu uhdesindek­i yüzde 10’luk hissesinin Katar Yatırım Otoritesi’ne satışı yapıldı. TVF, bu hisseyi geçen yıl Avrupa İmar Kalkınma Bankası’ndan almıştı. Bu anlaşmadan sonra TVF’nin Borsa İstanbul’daki payı 80.6’dır. Bay Kemal bunu öğren, bunu bil, bu sana lazım. Bir yıl öncesiyle aynıdır.

■ Katar Yatırım Otoritesi aralarında Almanya, İngiltere, ABD gibi ülkelerin bulunduğu 40’tan fazla ülkede 400 milyar dolardan fazla yatırımı bulunan küresel bir kuruluştur. Bu kuruluş dünyanın en büyük borsaların­dan bir olan Londra Borsası’nın da yüzde 10.3’üne sahiptir. Ama dünyanın hiçbir ülkesinde bu yatırımlar­dan dolayı ‘Katar bizi ele geçiriyor’ diye zırvalayan kimse çıkmadı.

■ Son 15 yılda ülkemizde doğrudan yatırımı bulunan ülkeler arasında Hollanda birinci sıradadır. Biz hiçbir zaman yatırımcın­ın kimliğini sorgulamad­ık. Bunun rengi, dini nedir sormadık. Çünkü paranın rengi, dini yoktur. Para paradır.

■ Ülkesinin felaketind­en kendisine iktidar çıkartmaya çalışanlar­ı bu millet affetmeyec­ektir. Darbeciler­den arın dırılıp vatan savunmasın­a sıkı sıkıya sarıldığı için ordusuna hakaret edenleri bu millet affetmez.

 ??  ??
 ??  ?? Üretim, tedarik, lojistik, sağlık, tarım, orman gibi genelgede yer alacak sektörler bu kapsamın dışındadır. Market, bakkal, kasap, manav gibi işletmeler ile eve paket hizmeti veren yerler, belirlenec­ek saatler çerçevesin­de hafta sonu kısıtlamas­ının dışındadır. Restoranla­r paket servis haricinde hizmet veremeyece­ktir.
Daha önceki genelgeler­de belirtilen istisnalar hariç 65 yaş üstü ve 20 yaş altı toplu taşıma araçlarını kullanamay­acak. Umumi Hıfzıssıhh­a Kurulları, illerdeki toplu taşıma hizmetleri­nde salgının yayılmasın­a yol açan aksaklıkla­rın tespiti ve giderilmes­i amacıyla gereken tedbirleri alacaktır.
Anasınıfı ve benzeri eğitim kurumların­ın faaliyetle­rine ara verilecekt­ir. Milletimiz­den salgının evlerde bulaşma oranının arttığını göz önünde
Üretim, tedarik, lojistik, sağlık, tarım, orman gibi genelgede yer alacak sektörler bu kapsamın dışındadır. Market, bakkal, kasap, manav gibi işletmeler ile eve paket hizmeti veren yerler, belirlenec­ek saatler çerçevesin­de hafta sonu kısıtlamas­ının dışındadır. Restoranla­r paket servis haricinde hizmet veremeyece­ktir. Daha önceki genelgeler­de belirtilen istisnalar hariç 65 yaş üstü ve 20 yaş altı toplu taşıma araçlarını kullanamay­acak. Umumi Hıfzıssıhh­a Kurulları, illerdeki toplu taşıma hizmetleri­nde salgının yayılmasın­a yol açan aksaklıkla­rın tespiti ve giderilmes­i amacıyla gereken tedbirleri alacaktır. Anasınıfı ve benzeri eğitim kurumların­ın faaliyetle­rine ara verilecekt­ir. Milletimiz­den salgının evlerde bulaşma oranının arttığını göz önünde
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye