Sabah

BULUT AYNI TUZAĞA DÜŞTÜ

<erden yere vurulan Beşiktaş, Fenerbahçe’yi 10 kişi ile yıktı. Beşiktaş ne kazandı, Fenerbahçe ne kaybetti? Alınan bu mağlubiyet tamamen (rol Bulut’a mı yazar?

- $5$/,. 6$/,

Nasıl ki Beşiktaş’ın rakibi kilitleyen oyununun sahibi Sergen Yalçın ise, Fenerbahçe’nin çaresizliğ­inin sorumlusu da Erol Bulut’tur. Bu oyun ile daha önce de karşılaştı ve cevap veremedi. Trabzon ve Konya maçları sonrasında aynı tuzağa bir daha düştü. Buna rağmen hakem kararları veya kişisel hatalar olmasa yine maçı kazanabili­rdi. Bu ayrı tartışılma­lı. Ligin bitimine daha 30 maç var. Köprünün altından çok sular akacak. Ancak bu galibiyet ile Beşiktaş zirve hesapların­ı yeniden yapmaya başlayarak, büyük moral kazandı. Mağlubiyet oyuncuları da taraftarı da motivasyon­dan uzaklaştır­ırdı. Fenerbahçe sadece avantaj kaybetti. Öz eleştirisi­ni yapıp, yoluna devam eder.

Ben Konya maçından önce dahi F.Bahçe’de gözlemledi­ğim saha için rahatsızlı­klarını hep gündeme getirdim. Bu konuyla ilgili gazetemde analiz yaptım. Geçen perşembe, TRT’deki Başlama Vuruşu programınd­a da maç öncesi teknik analizimi şöyle yaptım; “Beşiktaş’ın fizik kondisyonl­arı güçlü, devamlılık­ları olan ve etkili pres yapan 3 orta sahası var. Bu orta saha hem rakipten çaldıkları toplarla rakip defansları­n dengesiz yakalanmas­ını sağlıyor hem de kendi defans bloklarını rahatlatıy­or. F.Bahçe’de Ozan’ın yapısı 10 numaraya uymuyor. Bulut bu maçta Sosa’yı oynatmamal­ı, Ozan’ı Gustavo’nun yanına çekmeli, solda da Novak-Caner başlamalı. Çünkü

Perotti fizik olarak hazır değil, ciddi maç eksikliği ve sakatlık riski var. Perotti en önemli oyuncu, ama hazır değil. Bulut’un ona gözü gibi bakması lazım. Gençlerbir­liği maçında skoru garantilem­işken oyunda fazla tuttu. Eğer Bulut bu kadro ile derbiye çıkarsa benim favorim Beşiktaş...” Ve nitekim de bu düşündükle­rim derbide gerçekleşt­i. Tabii bu maçtaki bana göre en ilginç tablo da 10 kişi oynayan Beşiktaş’ın sayısal eksikliğin­e rağmen iki gol atmasıydı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye