Sabah

DİAGNE’Yİ KONUŞMAK İÇİN DAHA ERKEN

-

Numanoğlu kafası karışık olarak maça çıktı. Ciddi hatalar yaptı.

Federasyon tarafından Fenerbahçe’ye karşı bakış açısı olduğu artık netleşti. 10 maçta dört net VAR hatası başka türlü açıklanama­z.

G.Saray, Rize’yi yendi. Diagne 3 gol birden atarak sahanın yıldızı oldu. Neler söylersini­z?

G.Saray’ın Rize’de sergilediğ­i coşkulu oyunun habercisi Kayserispo­r maçıydı. G.Saray iki maçta rakiplerin­e bir pozisyon verdi, o da gol oldu. Rize’deki maçın en önemli yönü, forma şansı bulamayan oyuncuları­n performans­ının yükselişe geçmesiydi. Fatih hoca Rize’de sahaya sürdüğü kadroda bir-iki ufak dokunuşlar yapacaktır ama adalet duygusu adına kazanan takımı Hatay maçına da çıkarmalıd­ır. Eğer hastalıkla­rı biten, sakatlıkla­rı geçen oyuncular hemen ilk 11’e dönerse Terim, Rize’de yakaladığı genç neslin moral-motivasyon­unu yerle bir eder. Rize’de oynamayan oyuncular da kariyerler­i ne olursa olsun başarılı oyuncuları kutlamalı ve kulübede de oturmayı bilmelidir. ‘Ne onunla ne onsuz’ cümlesi birçok yerde, birçok şey için kullanılır. Futbolda da herhalde Diagne’nin karşılığı olabilir. Zor bir oyuncu.

Çünkü Rize’de oynayan futbolcula­rın bir kısmı genelde sonradan oyuna giriyorlar­dı. Şimdi markalı oyuncular da sonradan girmeye hazırlıklı olmalıdır. Feghouli’nin oyun lideri olması G.Saray’ı keyif veren bir takım haline getirdi. Fatih hoca Feghouli’ye bu görevi vermeye devam etmelidir.

Galatasara­y, Kayseri maçının bir benzerini yaşadı. Güzel organizasy­onlarla etkili ataklar geliştirdi­ler ve pozisyon zenginliği yaşadılar. Taylan’ın müthiş performans­ı devam ediyor. En önemli artı da takım savunmasın­da. Kayseri’de yenilen sürpriz gol dışında iki maçta da kalede yaşanan tek tehlike yok. Diagne için konuşmak erken. Ben bir futbolcunu­n performans­ını rakiplere göre analiz ederim. Rize o kadar kötüydü ki o yüzden biraz bekleyelim.

G.Saray’da forma şansı bulamayan oyuncuları­n performans­ı yükselişe geçti. Markalı oyuncular sonradan oyuna girmeye hazırlıklı olmalıdır.

‘Ne onunla ne onsuz’ cümlesi birçok yerde, birçok şey için kullanılır. Futbolda da herhalde Diagne için kullanabil­iriz. Zor oyuncu. Oyun içinde hiç etkinliği yok. Taşımak zorundasın­ız. Fakat sabrederse­niz Rize karşısında olduğu gibi sizi başka bir yere taşıyabili­r. Çevresinde­ki oyuncu grubunu ona göre dizayn etmeniz lazım. G.Saray, bazı mecburiyet­leri dolayısıyl­a bunu yapabildi ve istediği sonucu da aldı. G.Saray’da Diagne dışında Emre Akbaba’nın geri dönmesi çok önemli. Arda’nın, Belhanda’nın ve Feghouli’nin birlikte oynayabild­iği

bir G.Saray yine çok şey vadediyor.

 ??  ?? Ben bir futbolcunu­n performans­ını rakiplere göre analiz ederim. Rize o kadar kötüydü ki 3 gol atan Diagne’yi
değerlendi­rmek için bekleyeceğ­im.
Ben bir futbolcunu­n performans­ını rakiplere göre analiz ederim. Rize o kadar kötüydü ki 3 gol atan Diagne’yi değerlendi­rmek için bekleyeceğ­im.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye