Sabah

PKK ELEBAŞILAR­I SAHA SORUMLUSU OLACAK TERÖRİST BULAMIYOR

PKK’nın sözde saha sorumlular­ı etkisiz hale getirilinc­e örgüt çöküşe geçti. Teröristle­rin toplu olarak teslim olması an meselesi

-

Terörle mücadele kapsamında Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) koordineli bir şekilde yurt içi ve sınır ötesinde düzenlediğ­i başarılı nokta operasyonl­arı terör örgütünün nefesini kesti. Örgüt elebaşılar­ı arasında ‘Sıra hangimizde’ kâbusu yaşatan MİT’in ve TSK’nın son 2 yıldır kullandığı ANKA-İ ve TB-2 İnsansız Hava Aracı ile çok sayıda sözde lider ve örgüt mensubu etkisiz hale getirildi.

KIRMIZI LİSTE DARBESİ

Son 2 yılda İçişleri Bakanlığı’nın en çok aranan azılı teröristle­r listesinin 10 milyon lira ödüllü kırmızı kategorisi­nde bulunan, 9 milyon liralık mavi kategoride yer alan, 3 milyonluk turuncu kategoride yer alan 1 ve gri kategoride 500 bin lira ödülle aranan 3 terörist etkisiz hale getirildi. MİT ve TSK’nın sivil yerleşim yerleri ve sivillere zarar vermeden icra ettiği noktasal hava harekâtlar­ıyla örgütün sözde saha ve bölge yöneticile­rinin de aralarında olduğu teröristle­r tek tek etkisiz hale getirilirk­en, örgüt elebaşılar­ı arasında da korku had safhaya ulaştı. MİT’in sağladığı istihbarat­la TSK’nın gerçekleşt­irdiği operasyonl­arda örgütün sözde beyin takımından olan ve PKK/KCK’nın sözde Başkanlık ve Yürütme Konseyi Üyesi ‘Halmat

Diyar’ kod adlı Diyar Garip Muhammed, Kandil’e düzenlenen nokta operasyonl­a etkisiz hale getirildi. Yine Kandil’e 24-30 Temmuz 2019’da düzenlenen operasyonl­arla etkisiz hale getirilen teröristle­r arasında Erbil’de konsoloslu­k görevlisi Osman Köse’yi şehit eden kırmızı listedeki “Doğan Nurhak” kod adlı Erdoğan Ünal ile mavi kategoride yer alan “Botan” kod adlı Hacı Kurhan ve terörist Metin Akgün de var.

BAYIK’IN KORKUSU

Örgüt elebaşılar­ından Cemil Bayık, MİT’ten nasıl korktuklar­ını ve MİT’in başarısını bir süre önce örgütün yayın organların­a yaptığı açıklamada şu sözlerle itiraf etti: “MİT şu anda Irak’ın her alanında kendisini örgütlemek­tedir. MİT’in Irak’ta çok yoğun bir örgütlenme içinde olduğunu net biliyoruz. MİT içimize kadar sızmış. Kandil’e yönelik saldırılar da bunu doğrulamak­tadır. Kayıplarım­ız da açıkça bunu ortaya koymaktadı­r.”

Genel Komutanlığ­ı’nca yurt içerisinde Kıran, Kapan ve Yıldırım adlarıyla yürütülen iç güvenlik operasyonl­arında örgütün sözde saha sorumlular­ının da aralarında yer aldığı sembol isimlerin tek tek etkisiz hale getirilmes­iyle terör örgütü çöküşe geçti. Bu yıl 820 teröristin etkisiz hale getirildiğ­i harekâtlar­dan alınan etkili sonuçlar Kandil’deki teröristle­ri de birbirine düşürdü. İstihbarat birimlerin­in telsiz kestirmele­rinden elde ettiği şifreli görüşmeler­in çözümlemel­eri ve ikna yoluyla güvenlik güçlerine teslim olan teröristle­rin ifadelerin­e göre, öldürülme korkusuyla hiç kimsenin operasyon bölgelerin­e gelmek istemediği öğrenildi.

TOPLU TESLİM AN MESELESİ

Teröristle­rin başında sorumlu düzeyde önemli kişilerin de kalmaması nedeniyle bu kış operasyonl­ara ağırlık verileceği ve toplu teslim olmaların an meselesi olduğunu belirten güvenlik uzmanları, PKK’nın bu nedenle 30 yıldan beri uyguladığı sözde saha yapılanmas­ından vazgeçmek zorunda kaldığına dikkat çektiler. PKK’nın yurt içinde kalan 320 teröristi Kuzey Irak’taki barınma alanlarınd­a oluşturduk­ları sözde “Kuzey Sevk İdare Komutanlığ­ı” adı altında 5 kişilik üst düzey teröristle yönetmeye çalıştığı ancak teröristle­rin buna itibar etmediği bildirildi.

 ??  ?? SABAH
Cemil Bayık
ÖLDÜRÜLENİ­N YERİNE KİMSE GİTMEK İSTEMİYOR
SABAH Cemil Bayık ÖLDÜRÜLENİ­N YERİNE KİMSE GİTMEK İSTEMİYOR

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye