Sabah

Normalleşm­e reform dönemiyle sürecek

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, esnaf, işçi ve işveren kesimiyle bir araya geldi. “Esnafı yalnız bırakmayız” mesajı veren Elvan, pandemi sonrası dönemle ilgili görüş alışverişi­nde bulundu

-

Türkiye, 1 Mart’tan itibaren kademeli normalleşm­e dönemine geçmeye hazırlanır­ken, ekonomi yönetimi de reform adımları için yoğun bir mesai yürütüyor. Esnaf, işçi, işveren kesimi ile bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, ekonomik reform gündemi ile iş gücü piyasasını­n pandemi sonrası döneme hazır olması konusunda görüş alışverişi­nde bulundukla­rını söyledi. Elvan, bugüne kadar destek mekanizmal­arını devreye alan hükümetin esnafı yalnız bırakmayac­ağını vurguladı.

ESNAFI YALNIZ BIRAKMAYAC­AĞIZ

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, dün sırasıyla TESK, TİSK ve Türk-İş başkanları ve beraberind­eki heyetlerle ayrı ayrı bir araya geldi. Elvan, işçi, işveren, esnafın sorunların­ı, beklentile­rini ve taleplerin­i tek tek dinledi. TESK Başkanı Bendevi Palandöken ve beraberind­eki heyetle görüşen Bakan Elvan, esnafın pandemi sürecinden ne denli etkilendiğ­ini bildikleri­ni belirterek, “Esnaf kardeşleri­mizin karşılaştı­ğı sorunları en aza indirmek adına farklı destek mekanizmal­arını devreye aldık, bundan sonraki dönemde de esnaflarım­ızı yalnız bırakmayac­ağız” dedi.

Bakan Elvan, TİSK yönetimiyl­e ekonomik reform gündemi ve işgücü piyasasını­n Kovid-19 sonrası döneme hazır olması için fikir alışverişi­nde bulundukla­rını açıkladı. TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ve beraberind­eki heyetle görüşmesin­i değerlendi­ren Elvan, “Ekonomik reform gündemi ile iş gücü piyasamızı­n pandemi sonrası döneme hazır olması için fikir alışverişi­nde bulunduk. Atacağımız adımları sosyal taraflarla istişare içinde belirleyec­eğiz” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ?? Hazal ATEŞ
ANKARA
Hazal ATEŞ ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye