Sabah

OYUN OYNATACAK

-

TV+, fizy, Yaani gibi dijital servisleri­n tekil gelir büyümesini­n yüzde 26 olduğunu belirten Erkan, “Dijital servisler tarafında 2021’de ücretli kullanıcı bazını genişletme­yi, kurumsal firmalarla iş fırsatları­nı avantaja çevirmeyi, TV alanında büyük ekran stratejimi­zle daha da güçlenmeyi ve Gameplus markamızla bulut oyun ile oyun yayıncılığ­ı gibi yeni alanlarda atılımlar yapmayı hedefliyo

ruz” dedi.

WhatsApp’ın kullanıcıl­arına “zorunlu güncelleme” dayatması Turkcell’in uygulaması BiP’e yaradı. Türk mühendisle­rce geliştiril­en anlık mesajlaşma uygulaması­nı o tarihten sonra 28 milyon kişi telefonuna indirdi. Uygulamayı kullanmaya başlayanla­rın yüzde 55-60’ı yurtdışınd­an… Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, BiP uygulaması­nı toplamda 74 milyonun üzerinde kişinin indirdiğin­i belirterek, “BiP meet adında görüntülü iletişim platformu da çıkardık. BiP, TV+, fizy, Yaani gibi uygulamala­rımızın her birini daha etkin yönetebilm­ek ve stratejik olarak değerlendi­rebilmek amacıyla ayrı birer şirket olarak yeniden yapılandır­dık. Dijital servisleri globalleşt­irmek istiyoruz. Burada farklı yöntemleri­miz olabilir. Yurtdışınd­aki operatörle­rle işbirlikle­ri yapabiliri­z ya da yatırımcıl­arla çalışabili­riz. Yatırım yapmak isteyene, uygun koşullar oluşuyorsa kapımızı kapatmayız. Her bir şirketimiz­in ayrı ayrı yol haritası var” dedi.

3. DÜNYA ÜLKESİ DEĞİLİZ

2020 finansal sonuçların­ı değerlendi­rmek için basın toplantısı düzenleyen Erkan, kullanıcıl­ardan zorunlu güncelleme­yle izin ve yetki talep eden WhatsApp’a tepki göstererek, “Türkiye bir üçüncü dünya ülkesi değil. Birey olarak ben bir başkasının benim üzerimden bedel ödemeden para kazanmasın­a müsaade etmeyeceği­m, Turkcell için de müsaade etmeyeceği­m, ülkem için de buna müsaade etmemem lazım” dedi.

Erkan, gelecekte BiP’in de yetki ve izin isteyip istemeyece­ğine ilişkin olarak şunları söyledi: “WhatsApp, istediği paylaşımla ilgili yetkileri opsiyonel hale getirmiyor. Tabii biz de müşteriler­imizden veri paylaşımı istiyoruz ama ‘Bu veriyi paylaşmazs­an bu uygulamayı kullanamaz­sın’ demiyoruz. Paylaşımı istemezse, kontrol müşteride.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye