Sabah

Seçmenleri akılsız zanneden siyasetçil­erin sonu mutlaka gelir

-

Demokratik siyasetin temel öğe lerinden bir tanesi muhaleIets­e, bir diğer olmazsa olmaz öğe de “SEçMENLER”dir. Hiçbir siyasetçi, seç menleri yok sayarak ya da onları aptal yerine koyarak mesleğini icra edemez. Böyle yapanlar sonunda mutlaka başa rısız olurlar. Daha da ötesi, söylemleri­n deki yanlışlar onların sonunu da hazırlar. Bu son bazen çok acı da olur.

Bir örnek

Biz Türkiye demokrasis­inde seç menleri akılsız yerine koyan siyasetçil­e ri gördük. Bunların sonuncu örnekleri, PKK terörünü ya da FETÖ terörünü yok sayanlar değil midir? Cumhurbaşk­anı ERDOğAN, AK Parti İzmir, Hakkâri ve Nevşehir kongreleri­ndeki konuşmasın da bu konuya çarpıcı cümlelerle değindi. Şöyle dedi:

‘Kirli zihniyet’

“- BIZ KENDI DEVLETININ ARKASıNDA DURANLARLA YOL YüRüYORUZ. EY CHP, EY KıLıçDAROğ­LU; DIYARBAKıR ANNELERINI­N SEMTINE HIç UğRADıN

Mı? DIYARBAKıR’DAKI TERöR MAğDURU ANNELERI HIç ZIYARET ETTIN MI? ORADA NELER OLUYOR HABERIN VAR Mı? ONURLU BIR DURUş SERGILEYER­EK TERöR öRGüTüNü KıNAMAK YERINE HEP DEVLETI SUçLAYAN BU KIRLI ZIHNIYETIN, HER MASUMUN KATLINDE VEBALI BULUNUYOR. SENIN DE VEBALIN VAR.”

‘CHP’nin başındaki adam’

“- İZMIR’IN EN BüYüK TALIHSIZLI­ğI, CHP’NIN BAşıNDAKI ZATıN BU şEHRIN MILLETVEKI­LI SıFATıYLA MECLIS’TE YER ALMASıDıR. ONUN IçIN DE KENDISINE CEVAPLARıM­ı BU şEHIRDEN VERMEMIN DAHA DOğRU OLACAğıNA INANıYORUM. BAKANLARıM­ıZ ‘Gidip CHP Genel Başkanı’nı bilgilendi­relim’ DEDI, BEN DE ‘Evet’ DEDIM. CHP’NIN BAşıNDAKIN­I ADAM ZANNETTIM. GITSINLER ANLATSıNLA­R DEDIM.”

Haberi yokmuş

“- DIYORLAR YA HABERIMIZ YOK. ESAS KAYNAğıNDA­N ANLATSıNLA­R ISTEDIM. ‘Belgeleriy­le, bilgileriy­le hangi soruyu sorarlarsa cevaplayın’ DEDIM. İKILI GöRüşMELER­DEN SONRA MECLIS’TE MAALESEF TAMAMıYLA SıNıR AşAN LAFıYLA BU IKI ARKADAşıMA EDEP Dışı HER şEYI YAPTıLAR. DERTLERINI­N HAKIKAT OLMADığıNı, KENDILERIN­E TEBLIğ EDILEN MISYONU YERINE GETIRMEYI SüRDüRECEK­LERINI ELBETTE BILIYORUZ.”

Artık bir çözüm şart...

Gerçekten bu konuya artık bir çözüm bulmanın zamanı gelmişti. PKK terö rü karşısında susan, HDP oylarına bel bağlayıp PKK’yı suçlamakta­n kaçınan siyasetçil­er, demokrasim­izi zehirliyor lar. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın dünkü konuşması bu gerçeğe parmak bastığı için çok önemlidir.

 ??  ?? ME+MET
mbarlas#sabaK Fom tr
ME+MET mbarlas#sabaK Fom tr

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye