Sabah

AK Parti Grup Başkanveki­li Özlem Zengin’e yönelik bir avukat tarafından Twitter’da yapılan ahlak dışı paylaşıma tepki yağdı. Zengin: Yaklaşık iki aydır sistematik saldırıya uğruyorum. Bu saldırılar artık tahammül edilemez hale geldi Kadın vekile AHLAKSIZ

TBMM BAŞKANI ŞENTOP: Soruşturma başlatıldı

-

AK Parti Tokat Milletveki­li ve Grup Başkanveki­li Özlem Zengin’e yönelik son dönemde sosyal medyada FETÖ’cü hesaplar üzerinden yürütülen saldırılar siber zorbalığa dönüştü. Twitter’da hukukçu olduğunu belirten Mert Yaşar adlı bir kullanıcı, Zengin hakkında ahlaksız ve iğrenç bir paylaşımda bulundu. Kadınlık onuruna yönelik aşağılayıc­ı paylaşıma siyasilerd­en tepki yağdı.

‘KINCI MUHALEFETI­N ESERI’

çiğneyen bir boyuta evrilmişti­r. Güttüğünüz siyasetin ulaştığı noktayla gurur duyabilir, eserinizle övünebilir­siniz” değerlendi­rmesinde bulundu. İYİ Parti Grup Başkanveki­li Lütfü Türkkan, “Bir kadının namusuna dil uzatmak kabul edilemez bir durum” derken, CHP Grup Başkanveki­li Engin Özkoç ise, “Özlem Zengin’e yapılan alçakça saldırıyı kınıyorum” açıklaması yaptı. Saldırıya gelen tepkiler şöyle:

‘ÇÜRÜMÜŞ ZIHNIYET’

için hukuken bu işleri yapanlara gerekli cezaların verilmesi gerekir.

Çelik: Bu ahlaksız ve saldırgan dil herkes tarafından lanetlenme­lidir. Bu dili kullanabil­en birinin her türlü kötülüğün peşinden koşacağına kuşkumuz yok. Kötülüğün ahlaksız dilini mahkûm ediyoruz.

■ Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: Sosyal medyada türeyen ahlaksızlı­k ve itibar suikastlar­ı her geçen gün şiddetini artırıyor. Grup Başkanveki­limiz Özlem Zengin Hanım’a yönelik ahlaksız ve seviyesiz saldırıyı kınıyorum. Bu eylemlere karşı hukuk, gereği neyse yapacaktır.

■ AK Parti Grup Başkanveki­li Mehmet Muş: Bu haysiyetsi­zliği yapan güruhun nasıl çürümüş bir zihniyete sahip olduğu bir kez daha görüldü. Bu şeref yoksunu reziller elbette hukuk önünde hesap verecekler.

■ AK Parti Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam: Ahlaksızlı­ğın zirvelerin­e kadar çıkmış, hayâsız ve arsızlıkta sınır tanımamış ne kadar insan müsveddesi var ise onlar da saldırılar­a geçmiştir.

Cumhuriyet Başsavcılı­ğı,

sosyal medya Özlem Zengin hakkında

Mert paylaşım nedeniyle üzerinde yaptığı başlat

resen soruşturma

Yaşar hakkında şüp

yapılan açıklamada, tı. Başsavcılı­ktan

tespiti ve yaka helinin kimlik bilgilerin­in

talimat verildiği lanması için kolluğa

Bakanlığı da, avukat kaydedildi. Adalet

hakkında disip ve arabulucu Yaşar

başlattı. lin soruşturma­sı

/

■ İçişleri Bakanı Süleyman Soylu:

■ TBMM Başkanı Mustafa Şentop:

 ??  ?? Özlem Zengin
Özlem Zengin
 ??  ?? AK Parti Kahramanma­raş Milletveki­li Habibe Öçal, TBMM’de düzenlediğ­i basın toplantısı­nda Özlem Zengin’e yönelik hakaretler­e muhalefeti­n kindar ve tehditkar tutumunun zemin hazırladığ­ını söyledi. Öçal, “Özlem Zengin Hanımefend­i’nin ve onun şahsında tüm kadınların uğradığı bu küfür ve hakaretler­e zemin oluşturan, sizin hadsiz, kindar ve tehditkar muhalefet anlayışını­zdır. Günlerdir yürüttüğün­üz linç kampanyanı­z sonuç vermiş, FETÖ-HDPCHP ortaklığın­da yürütülen itibarsızl­aştırma ve hakaret girişimini­z, insanlık değerlerin­i
Habibe Öçal
Lütfiye Selva Çam Özlem Zengin’e sosyal medyadan yapılan, insanlık dışıdır, ahlaksızlı­ktır. Gereği yapılıyor. Sosyal medyada kişilik, itibar suikastlar­ı, hakaret ve sövgülerin sistematik saldırı mekanizmas­ı var. Tekerrür etmemesi için acilen adım atılmalıdı­r.
Ahlaksız, yakışıksız, alçakça saldırılar­ın olmaması
AK Parti Kahramanma­raş Milletveki­li Habibe Öçal, TBMM’de düzenlediğ­i basın toplantısı­nda Özlem Zengin’e yönelik hakaretler­e muhalefeti­n kindar ve tehditkar tutumunun zemin hazırladığ­ını söyledi. Öçal, “Özlem Zengin Hanımefend­i’nin ve onun şahsında tüm kadınların uğradığı bu küfür ve hakaretler­e zemin oluşturan, sizin hadsiz, kindar ve tehditkar muhalefet anlayışını­zdır. Günlerdir yürüttüğün­üz linç kampanyanı­z sonuç vermiş, FETÖ-HDPCHP ortaklığın­da yürütülen itibarsızl­aştırma ve hakaret girişimini­z, insanlık değerlerin­i Habibe Öçal Lütfiye Selva Çam Özlem Zengin’e sosyal medyadan yapılan, insanlık dışıdır, ahlaksızlı­ktır. Gereği yapılıyor. Sosyal medyada kişilik, itibar suikastlar­ı, hakaret ve sövgülerin sistematik saldırı mekanizmas­ı var. Tekerrür etmemesi için acilen adım atılmalıdı­r. Ahlaksız, yakışıksız, alçakça saldırılar­ın olmaması
 ??  ??
 ??  ?? Zübeyde YALÇIN
ANKARA
Zübeyde YALÇIN ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye