Sabah

İŞTE FETÖ İLE PKK İŞBİRLİĞİN­İN DELİLİ

Yakalanara­k 7ürkiye’ye getirilen savunma şirketi sahibi FE7g üyesi Gürbüz Sevilay itirafçı oldu: PYD ile Ukrayna’daki bir şirket üzerinden “anti drone” silah sistemi anlaşması yaptık

-

Milli İstihbarat Başkanlığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün ortak çalışmalar­ı sonrasında FETÖ Silahlı Terör Örgütü’ne üye olma suçundan yakalama emri bulunan Gürbüz Sevilay, 15 Şubat’ta MİT operasyonu­yla Özbekistan’da yakalanara­k Türkiye getirildi. Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan Gürbüz Sevilay etkin pişmanlık yasasından faydalanma­k istedi. Gürbüz Sevilay, 1990’lı yıllarda örgüte katıldığın­ı, Özbekistan’a gönderilme­den önce FETÖ/ PDY Silahlı Terör Örgütü elebaşı Fetullah Gülen ile görüştürül­düğünü, örgüt kontrolünd­e olan dershanele­rde eğitim gören üniversite sınavında başarılı olamayan yaklaşık 50 kişilik gruplar halinde toplamda 500 kişilik öğrenci grubunu örgüt organizesi­nde Özbekistan’a götürdüğün­ü anlattı. Özekistan’daki üst düzey bürokratla­rın çocukların­ı örgütün belletmeni sıfatıyla eğittiğini belirten zanlı bu yöntemle çocukları örgüte kazandırdı­ğını söyledi.

FETÖ-PKK İŞBİRLİĞİ

Türkiye’ye dönen Gürbüz Sevilay, ihraç olan FETÖ üyeleriyle birlikte savunma sanayii alanında faaliyet gösteren şirket kurduğunu, iki ortağının bir süre sonra FETÖ/PDY aranmaları nedeniyle Yunanistan’a kaçtığını, bunun üzerine daha önce terörizmin finansmanı­ndan hakkında işlem yapılan M.S. ile birlikte şirketin PKK üyeleriyle irtibata geçtiğini söyledi. 2019 yıllı sonlarında N.Ö. aracılığı ile Suriye’nin Rojava bölgesine geçerek sözde PKK/ YPG karargâhın­da silah ticareti için anlaşma yaptığını anlatan Gürbüz Sevilay, bu anlaşmadak­i silah, mühimmat ve malzemeler­in temini için Ukrayna’da irtibatlar kurduğunu, burada yaptıkları çalışmalar sonrasında bir şirketle alım için protokol imzaladıkl­arını, yine devam eden süreçte tekrar aynı bölgeye gittiğini anlattı.

 ??  ?? HaOLW T8RANSABAH
HaOLW T8RANSABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye