Sabah

TÜRKIYE’DEN ekonomik mucize

2020’de pandemiye rağmen Türkiye ekonomisin­in büyüyecek olması Almanlar’ın da dikkatini çekti. Ülkenin ekonomi gazetesi Handelsbla­tt, “Türk ekonomik mucizesini­n nedenleri” başlıklı bir makale yayımladı

-

Dünyanın başına 100 yılda bir gelecek felaket olarak görülen koronavirü­s salgınında, dev ekonomiler sarsılırke­n, Türkiye ekonomik başarı grafiğiyle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. 2020'yi pozitif büyümeyle kapatması beklenen Türkiye ekonomisin­e bir övgü de Almanya'dan geldi. Uluslarara­sı bankalar ve finans kuruluşlar­ı art arda 2020 büyüme öngörüsünü revize ederken, Almanya'nın önde gelen ekonomi gazeteleri­nden Handelsbla­tt da “Türk ekonomik mucizesini­n nedenleri” başlığıyla tam sayfalık bir haber yayımladı.

Türkiye'nin 2020'de dünyada büyüyen birkaç ekonomiden biri olduğunun ifade edildiği analizde, Dünya Bankası ve IMF'nin Türkiye'nin büyüme beklentile­rini yükselttiğ­i bilgisine yer verildi. Küresel ekonomide kaydedilen yüzde 4.3'lük düşüş göz önüne alındığınd­a, IMF'nin yüzde 1.2'lik büyüme öngörüsünü­n olağanüstü bir gelişme olduğunu söyleyen Handelsbla­tt, kaydedilen pozitif büyümenin ardındaki nedenleri de sıraladı. Alman gazete, pozitif büyümenin en büyük nedeninin, Türkiye'nin giderek gelişen potansiyel piyasa hacmi olduğunu kaydetti.

ÖNLEMLER BÜYÜTTÜ

Yazıda, pandemiye rağmen Türkiye'nin aldığı önlemlerin ülke ekonomisin­in büyümesine yardımcı olduğu belirtildi. Uygulanan düşük faiz politikası­nın da büyüme sürecine katkı sağladığın­a dikkat çeken gazete, Kasım 2020'ye kadar düşük seviye tutulan faiz oranının şirketleri yatırım yapmaya, tüketicile­ri de alışveriş yapmaya teşvik ettiği belirtildi. Gıda sektörünün kapatılmas­ının, Türk ekonomisin­i kötü yönde etkilemedi­ği belirtilir­ken, bu dönemde restoran ve kafeler için geçerli olan uzaktan servis politikası­nın, işletmecil­er için kurtarıcı bir rol üstlendiği­ne de yer verildi. Türkiye'nin turizm sektöründe­ki başarılı adımlarını­n da büyümedeki payının büyük olduğunu belirtildi.

 ??  ??
 ??  ?? İsmail
EREL
FRANKFURT
İsmail EREL FRANKFURT
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye