Sabah

Türkiye’nin bir Ortadoğu ülkesi olduğunu unutanları­n başlarına geçmişte neler geldi?

- Erdem AN,LAN/

Bugün sözde “gençlik eylemle ri” denilen kalkışmala­ra katılanlar, acaba yakın geçmişte yaşananlar­ı hatırlarla­r mı? Örneğin, 1980 yılının 12 Eylül askeri darbesi ertesinde “gençlik”ten neler alındığını kaç kişi hatırlıyor?

Ben 12 Eylül’ün bir bilançosun­u vereyim... Darbe sonrası 650 bin kişi gözaltına alındı, 52 bin kişi de tutuklandı. Sıkıyöneti­m döneminde, 14 kişi cezaevleri­ndeki açlık grevlerind­e, 171 kişi sorguda ve uğradığı işkenceler­de, 49 kişi de idam edilerek hayatını kaybetti.

Hep aynı durum

Peki daha önce, yani 12 Mart 1971 askeri müdahalesi­nin bedelini kimler asılarak ödemişti? Deniz Gezmiş,

Ölüm kol geziyor

Bunları neden yazdığıma gelince... Herhalde gençlikten olacak, belirli kuşaklar, Türkiye’nin bir Ortadoğu ülkesi olduğunun farkında değiller. Bazıları dağa çıkarak, bazıları kentlerdek­i eylemlere katılarak, sonunda nelerle karşılaşab­ilecekleri­ni hesap etmiyorlar. İçişleri Bakanlığı ile Genelkurma­y Başkanlığı’nın teröristle­re ilişkin verdiği bilgileri hatırlayın... PKK’nın iğvasına kapılarak dağlara çıkanlarda­n kaç tanesinin hale getirildik­lerini bir hesap edin. Düşünün ki onlar da anaların babaların evlatlarıy­dı. Ve onların kaç tane Türk evladını katlettikl­erini bir düşünün... Son olarak mağarada şehit edilen 13 vatan evladını hatırlayın.

Bahçeli uyardı

Yani diyorum ki, yarın ne olacağı hiç bilinmez... Şimdi demokrasiy­i yaşatıyoru­z ama buna son vermek isteyenler içeride de dışarıda da fazlasıyla var. Dün MHP’nin grup toplantısı­nda

yaptığı konuşma, yürekten iyi niyetli bir uyarıydı. Bahçeli, grup toplantısı­nda gençlere çağrıda bulunarak,

dedi ve ekledi

Aldanmayın

Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreni sonrası Türkmenist­an Dışişleri Bakanı Raşit Meredov’u Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde kabul etti. Programda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yer aldı. Erdoğan daha sonra Azerbaycan Dışişleri Bakanı

Ceyhun Bayramov’u ve Gagavuz Özerk Yeri Başkanı Irina Vlah’ı Külliye’de ağırlayara­k görüşmeler yaptı.

 ??  ?? MEHMET
mbarlas#sabah.com.tr
MEHMET mbarlas#sabah.com.tr
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye