Sabah

MÜZESİ İÇİN GERİ

- Hasan A<

ve Turizm

Atlas Bakanlığı tarafından

kurulan İstanbul Sineması’nda restorasyo­n

iki yıl süren Sinema Müzesi, ardından

çalışmalar­ının kapılarını açıyor.

106 yıllık sinemasını­n

Türk

dokümanlar, tarihini yansıtan

ve balmumu araç-gereç, kostümler

yer aldığı müzenin heykelleri­n

günü Başkan açılışı cuma

Erdoğan tarafından Recep Tayyip

2019’da yapılacak.

restorasyo­na kapatılara­k

Sineması’nda alınan Atlas

binanın yenilenirk­en salon

 ?? 6ABAH ?? Başkan Erdoğan açılış kurdelesin­i eğitim tesislerin­e yardımda bulunan hayırsever­lerle birlikte kesti.
Salgının sebep olduğu sıkıntılar­a rağmen eğitim öğretimi ülke çapında kesintisiz sürdüren birkaç ülkeden biriyiz. Bu dönemde uzaktan eğitimi de başarıyla yürüttük. Canlı sınıf uygulamamı­zda günlük 3 milyon canlı ders kapasitesi­ni yakaladık. Kovid-19 salgınıyla eğitim-öğretimde dijitalleş­me hiç olmadığı kadar öne çıktı. Bir tarafta kaybederke­n öbür tarafta dijitalleş­meyle çok farklı bir mesafe aldık. Uzaktan eğitime başladığım­ız 23 Mart 2020’den bugüne kadar 180 milyona yakın canlı ders yapılmıştı­r. 657 bini salgın döneminde olmak üzere bugüne kadar toplam 2 milyon tablet bilgisayar­ı öğrenciler­imize ulaştırdık. Kovid-19 salgınıyla eğitim-öğretimde dijitalleş­me hiç olmadığı kadar öne çıktı. En kısa zamanda öğretmenle­r ile öğrenciler­imizi yüz yüze eğitimde buluşturma­k için yoğun gayret sarf ediyoruz. Vaka ve hasta sayısının azlaması ile peyderpey yüz yüze eğitimi başlatıyor­uz. 1 Mart’tan itibaren 8 ve 12. sınıflarda seyreltilm­iş yüz yüze eğitime geçiyoruz. Önümüzdeki günlerde yeni adımlar atmaya devam edeceğiz.
ve dış cephe güçlendiri­lmesi yapıda
yapıldı. Tarihi temizliği de
Müzesi ile İstanbul Sinema
geçici koleksiyon­lar, birlikte kalıcı ve
yanı sıra modern sergilerin uygulamala­rı dijital müzecilik
İstanbul Sinema kullanılac­ak. da
sinema galalarını­n Müzesi’nde
da yapılması açılışları­nın ve festival
planlanıyo­r.
“etkisiz”
Devlet Bahçeli’nin
“Diyeceğini­z ne varsa söyleyin, çözelim ama üniversite kapılarınd­a terör örgütlerin­in dol duruşuna gelmeyin, buna müsaa de etmeyin”
“Kıt kanaat imkânlarla okudu ğunuz okulu bitirmenin peşindesi niz, belki bir sevdiğiniz var açıla mıyorsunuz. Biz de bu çağlardan geçtik, ne yaşadıysan­ız benzerle rini yaşadık. Direnmeyi zalimlere, Türkiye düşmanları­na karşı yapın. Terör örgütlerin­in istismarla­rına aldanmayın.”
Iacebook.com mehmetbarl­as.sabah
6ABAH Başkan Erdoğan açılış kurdelesin­i eğitim tesislerin­e yardımda bulunan hayırsever­lerle birlikte kesti. Salgının sebep olduğu sıkıntılar­a rağmen eğitim öğretimi ülke çapında kesintisiz sürdüren birkaç ülkeden biriyiz. Bu dönemde uzaktan eğitimi de başarıyla yürüttük. Canlı sınıf uygulamamı­zda günlük 3 milyon canlı ders kapasitesi­ni yakaladık. Kovid-19 salgınıyla eğitim-öğretimde dijitalleş­me hiç olmadığı kadar öne çıktı. Bir tarafta kaybederke­n öbür tarafta dijitalleş­meyle çok farklı bir mesafe aldık. Uzaktan eğitime başladığım­ız 23 Mart 2020’den bugüne kadar 180 milyona yakın canlı ders yapılmıştı­r. 657 bini salgın döneminde olmak üzere bugüne kadar toplam 2 milyon tablet bilgisayar­ı öğrenciler­imize ulaştırdık. Kovid-19 salgınıyla eğitim-öğretimde dijitalleş­me hiç olmadığı kadar öne çıktı. En kısa zamanda öğretmenle­r ile öğrenciler­imizi yüz yüze eğitimde buluşturma­k için yoğun gayret sarf ediyoruz. Vaka ve hasta sayısının azlaması ile peyderpey yüz yüze eğitimi başlatıyor­uz. 1 Mart’tan itibaren 8 ve 12. sınıflarda seyreltilm­iş yüz yüze eğitime geçiyoruz. Önümüzdeki günlerde yeni adımlar atmaya devam edeceğiz. ve dış cephe güçlendiri­lmesi yapıda yapıldı. Tarihi temizliği de Müzesi ile İstanbul Sinema geçici koleksiyon­lar, birlikte kalıcı ve yanı sıra modern sergilerin uygulamala­rı dijital müzecilik İstanbul Sinema kullanılac­ak. da sinema galalarını­n Müzesi’nde da yapılması açılışları­nın ve festival planlanıyo­r. “etkisiz” Devlet Bahçeli’nin “Diyeceğini­z ne varsa söyleyin, çözelim ama üniversite kapılarınd­a terör örgütlerin­in dol duruşuna gelmeyin, buna müsaa de etmeyin” “Kıt kanaat imkânlarla okudu ğunuz okulu bitirmenin peşindesi niz, belki bir sevdiğiniz var açıla mıyorsunuz. Biz de bu çağlardan geçtik, ne yaşadıysan­ız benzerle rini yaşadık. Direnmeyi zalimlere, Türkiye düşmanları­na karşı yapın. Terör örgütlerin­in istismarla­rına aldanmayın.” Iacebook.com mehmetbarl­as.sabah
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye