Sabah

Albayrak çünkü...

-

Başkan Erdoğan’dan sonra en fazla ifti raya, saldırıya uğrayan isim tartışma sız Berat Albayrak. Ama tabii bu bir tesadüf değil. Erdoğan’ın “yerli ve milli” politikala­rını, tam bağımsızlı­k yolundaki hedeflerin­i sürükleyen politikala­rı belirleyen ve yürüten iki önemli bakanlık koltuğunda yap tıklarını düşündüğüm­üzde, başka bir sonuç beklemiyor insan. CHP tarafından sistema tik olarak yürütülen iftira ve algı operasyonu na yönelik İzmir İl Kongresi’nde yaptığı konuş mada aslında ne yapılmak istendiğin­e açıklık getirdi Başkan Erdoğan.

Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemi’ne geçtiği günden bu yana Türkiye, 5 kez kur üzerinden operasyon yaşadı. Bu 5 saldırı nın hepsinde Albayrak ya Enerji Bakanı ya da Hazine ve Maliye Bakanı idi. Saldırılar­ın sebe bi ve hedefi de çok açık: Türkiye’nin ilk yerli ve milli sondaj ve arama gemilerini, FETÖ dahil bütün terör örgütlerin­in ve büyük ülkelerin doğrudan ya da dolaylı engelleme girişimler­ine rağmen kazandırmı­ş bir Enerji Bakanı’ydı çünkü.

Bugün Türkiye eğer Karadeniz’de doğalgaz kaynakları bulmuşsa, adına Mavi Vatan dediğimiz strateji uygulanabi­liyor sa, enerjide neredeyse yüzde 100’lük dışa bağımlılığ­ı, öngörülebi­lir bir süre içinde yarıya yakın yerli kaynaklara döndürebil­ecek bir Türkiye hedefini konuşabili­yorsak, Erdoğan’ın liderliğin­de ve Berat Albayrak’ın Enerji Bakanlığı yaptığı dönemde atılan cesur kararlarda­ndır.

Ekonomi Bakanlığı döneminde yapılan lar da tam bağımsızlı­k hedefindek­i Türkiye’nin adımlarıdı­r. Bugün içeriden ve dışarıdan iftira ve saldırılar­ın hedefinde Berat Albayrak varsa biliniz ki aslında; IMF kapılarına mahkûm olmayan, bölgesinde güç odağı durumuna yükselen, kurulan masalarda gösterilen yerlere oturan değil, kendi kurduğu masalara istediği ni istediği yere oturtan Türkiye’dir asıl hedef. Yani, asıl mesele Al-Bayrak’tır!

 ??  ?? ŞEBNEM
sebnem.bursali@sabah.Fom.tr
ŞEBNEM sebnem.bursali@sabah.Fom.tr

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye