Sabah

Bu atanamayan akademisye­nlerin hali nice olacak?

-

Herkesin bil diğini “Ben Amerika’dan geldim” diyerek tekrar eden akademisye­n bir TZitter karakteri var: Özgür Demirtaş. Vıcık vıcık olmuş klişe lerle konuşuyor ama çok da popüler.

“Yükselirke­n satacaksın, düşerken ala caksın kar’dişim, bir türlü anlatamadı­k şu halka” türünden peşin satan “ekono mik tavsiyeler­i” binlerce beğeni alıyor.

Ekonominin Demirtaş’ına olan bu ilginin iktisadi tezle rinin derinli ğinden ziya de “muhalif kişiliğin den” kaynak landığını söyle mek de mümkün.

Ama “12 TL olacak” diye mille ti gazladığı dolar 7 TL’ye gerile me başladığın­dan beri sesi solu ğu çıkmıyordu Özgür Bey’in. Yaşarken “tanışmıyor­uz” diye tweet attığı akademis yenleri ölünce CV’sine yaz dığına dair komikli caps’leriyle eğleniyord­uk.

Dün nihayet gündeme hızlı bir dalış yaptı.

Meğer bizim muhalefeti­n yeminli mali müşaviri ola rak tanıdığımı­z ekonomis timiz, 9 yıl önce ABD’den yurda döndüğünde ilk iş başvurusun­u hükümete yakın kaynaklara yapmış. CV’sini bir arkadaşı vasıtasıyl­a Berat Albayrak’a göndermiş.

Clubhouse’taki sohbet sırasında bu iddiaları maille ri deşifre ederek dillendire­n kullanıcıy­ı yayından aldığı söy lenen Demirtaş, dün cevap hak kını kullanıyor­du.

Ne var ki Özgür Bey, savunmasın­a eklediği CV’sinde referans ola rak yine kendisini yazmıştı... Ayşe teyzenin, Ali dayının, tale be Mehmet’in, Youtuber Pelinsu’nun anlaması için Aristo mantı ğını konuşturu yordu:

“Ben Cumhurbaşk­anı adaylığı için ismim geçtiğinde kabul etmemiş adamım” diyordu, “Bakan olmak için mi torpil isteye ceğim, sorarım size!”

2012 yılında, tıpkı bir “Derviş” gibi, memleket eko nomisini kurtarmak üzere ABD’den dönen Özgür Bey’in adı Cumhurbaşk­anı aday adayı adayı diye geçtiyse de ben bilmiyorum.

Ama anlaşılan Berat Albayrak kendisine yüz verme yince Özgür Bey’in gönlün den şöyle bir geçmiş.

Şimdi gel de düşünme... Acaba devlete atanama yan akademisye­nimiz, o günlerde arkadaşı vasıtasıyl­a da olsa Cumhurbaşk­anı olmak için de CV’sini bir yerlere elden ele ulaştırmış mıdır?

 ??  ?? Özgür Demirtaş
Özgür Demirtaş
 ??  ?? MELIH
melih.altinok@sabah.com.tr
MELIH melih.altinok@sabah.com.tr
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye