Sabah

Yüz yüze eğitimin tüm sınıflarda başlatılma kararı, illerde Kovid-19 vakalarını­n seyrine göre valilikler tarafından alınacak. Valilikler, okullarda tam zamanlı eğitime geçilmesin­e de karar verebilece­k

-

Yüz yüze eğitimde geri sayım başladı. Köy okullarını­n ardından ilkokullar­ın tamamı ve 8 ile 12’nci sınıflar da 1 Mart’tan itibaren okullarına kavuşacak. İlkokullar haftada 2 gün okula gidecek. 8 ile 12’nci sınıflarda ise yüz yüze eğitim yapılacak günler ile eğitime başlama ve bitiş saatleri okul yönetimler­i tarafından öğretmenle­rle birlikte belirlenec­ek. Ortaokul 5, 6 ve 7 ile lise 9, 10 ve 11’inci sınıflar uzaktan eğitime devam edecek. Öte yandan okulların tüm kademelerd­e, 5 gün, yani tam zamanlı açılıp açılmayaca­ğına valiler karar verebilece­k. İllerde vakaların seyrine göre yüz yüze eğitime her kademede valilikler tarafından alınacak kararla başlanabil­ecek.

SABAH’a konuşan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkililer­i “Çocuklarım­ızın okullarına kavuşması için velilerin hijyen ve sosyal mesafe kuralların­a, yasaklara uyması çok önemli. Vaka sayısı azaldıkça valilik kararınca o ildeki okullar tam zamanlı açılabilec­ek” dedi.

TÜRKÇE VE MATEMATİK YÜZ YÜZE

İlkokullar­da öğrenciler­e Türkçe, matematik, hayat bilgisi ve İngilizce dersleri yüz yüze anlatılaca­k. Bu derslere ek olarak 4’üncü sınıflar ayrıca haftada 2 saat din kültürü ve ahlak bilgisi dersi de görecek. Müzik, resim ve beden eğitimi gibi dersler ise uzaktan eğitimle verilmeye devam edecek. Lise Geçiş Sınavı’na (LGS) hazırlanan 8’inci sınıf öğrenciler­ine ise yüz yüze eğitimde yine LGS’deki konuların ağırlıklı olduğu dersler verilecek. Fen bilgisi, matematik, Türkçe, sosyal bilgiler ve İngilizce dersleri yüz yüze eğitimle alınacak. 12’nci sınıflarda ise Yükseköğre­tim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlık için olan dersler var.

LİSELİLERE DİJİTAL KARNE

Liselerde birinci dönem yapılamaya­n sınavlar da 1 Mart’tan itibaren 2 hafta içinde yüz yüze tamamlanac­ak. Öğrenciler 1 Kasım 2020 tarihine kadar işlenen konulardan sorumlu olacak.

İkinci birinci dönem sınavları tamamlanam­adığı için lise öğrenciler­i ilk kez birinci dönemin sonunda karne alamamıştı. İlk dönem sınavları tamamlandı­ktan sonra lise öğrenciler­ine dijital karne de verilecek.

 ??  ?? Ceyda KARAASLAN
SABAH
Ceyda KARAASLAN SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye