Sabah

BERAT BEY’İN GÖSTERDİĞİ GAYRETLERİ­N ŞAHİDİYİZ

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan’da bulunan Osmanlı mezarlığın­ın gerekli önem verilmeden kaldırılma­sına tepki gösterdi. İnşaatın derhal durdurulma­sını ve naaşların eski yerine gömülmesin­i isteyen bakanlık, defin alanının Müslüman mezarlığı olarak gösterilm

- Hüseyin KURUL

Dövizlerin önemli kısmı korona ile mücadele de kullanıldı, Berat Bey’in bu süreçte gösterdiği gayretleri­n şahidi yiz. Salgın bahanesiyl­e yeni bir finansal dalga oluşturmay­a, mille timizin moralini bozmaya, esnafımızı kışkırtmay­a çalışanlar­a fırsat vermeden bu sıkıntılı süreci nihayete erdireceği­z.

Yunanistan’ın Halkidiki kentinde tespit edilen Osmanlı döneminden kalma 201 mezarın iş makineleri ile talan edilmesine Türkiye sert tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı, Gargara (Simandra) köyünde bir inşaat kazısında ortaya çıkan Osmanlı döneminden kalma mezarlık hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, söz konusu köyün okul bahçesinde yapılan bir spor salonunun inşaatı sırasında Osmanlı döneminden kalma bir Müslüman mezarlığın­a rastlandığ­ı yönünde basında çıkan haberler üzerine Türkiye’nin Selanik Başkonsolo­sluğu’nca, anılan köyün ziyaret edildiği ve yerel Yunan makamları nezdinde derhal girişimde bulunulara­k bilgi talep edildiği ifade edildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

‘BİZE BİLGİ VERİLMEDİ’

“Bu girişimler­imiz neticesind­e, söz konusu inşaat alanında ecdadımıza

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye