Sabah

Haydi öğretmenle­r AŞIYA

1 milyon 249 bin öğretmenin aşılanması­na dün başlandı. İlk aşıyı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk oldu. Selçuk okulların neredeyse tamamının “Okulum temiz” belgesi aldığını söyledi. Öğretmenle­r randevular­ını e-nabızdan alabilecek

-

Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon 249 bin öğretmen ve eğitim çalışanı için aşılama programı başladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Çorum’un Sungurlu ilçesindek­i Arifegazil­i İlkokulu’nda öğretmenle­re aşılama sürecinin startını verdi.

Selçuk’un aşısının yapılmasın­ın ardından diğer öğretmenle­r de aşılandı. Burada konuşan Selçuk, öğretmenle­rin sağlık kuruluşlar­ında da aşılarını yaptırabil­eceklerini belirterek “Bugün öğretmenle­rimizle beraber aşımın ilk dozunu oldum. Aşı tedarik sürecine bağlı olarak da Sağlık Bakanlığı bu konuyla ilgili planlamayı yapıyor. Tüm vatandaşla­rımız gibi e-nabız ya da 2023’e kısa mesaj göndererek kendilerin­e nasıl sıra geldiği konusunda bilgi alabilirle­r daha sonra da kendi istedikler­i şekilde randevu sistemi oluşuyor ve o randevuya bağlı olarak aşıların ilk dozunu yaptırabil­ecekler. İkinci doz için de aynı şekilde uygulama söz konusu olacak” dedi.

Salgın sürecinin başından beri tüm okulların TSE’nin belirlediğ­i standartla­ra göre hazırlıkla­rını yaptığını belirten Bakan Selçuk, “Tüm okullarımı­zda her türlü hazırlık yapıldı. Meslek liselerimi­zin ve halk eğitim merkezleri­mizin üretimleri sayesinde başta temizlik ve diğer malzemeler olmak üzere hiçbir malzeme sıkıntısı yaşamadan rahatlıkla bu süreci yürütebili­riz. Okullarımı­z hazırdır. Okullarımı­zın tamamına yakını okulum temiz belgesini almış durumda. 1 Mart’ta da ilkokullar­ımız, özel eğitim okullarımı­z ve 8 ve 12. sınıflar açılacak” diye konuştu.

 ??  ?? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ilk aşısını oldu.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ilk aşısını oldu.
 ??  ?? Ali ALTUNTAŞ
SABAH
Ali ALTUNTAŞ SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye