Sabah

İngiltere’de halk sağlığına Vitra dokunuşu

-

İngiltere’nin ilk beş, dünyanın da ilk 10 üniversite­si arasında yer alan Imperial College London’ın Başkanı $lice Gast’ın da imzasını taşıyan bir webinar daveti aldım. ‘Türkiye’de İnovasyonu­n Geleceği’ başlıklı davet ilgimi çekti.

Detaylı okuyunca mezunları arasında yer alan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’nın da evsa hibi olduğunu gördüm. Ancak bu iki köklü kurumu bir araya getiren tek neden Bülent Eczacıbaşı’nın Imperial College’dan mezun olması değilmiş meğer. Eczacıbaşı Topluluğu’nun özellikle inovatif banyo çözümleriy­le Avrupa’da da öne çıkan şir keti 9itra ile Imperial College arasında bir işbirliği anlaşması hazırlığı söz konusuymuş. Önümüzdeki günlerde Vitra İnovasyon Merkezi ile Imperial College, banyo alanında kamu sağlığına yöne lik inovatif çözümler geliştirme­k üzere bir iş birliği anlaşması imzalayaca­k. Bu amaçla bir süredir temasta olan iki kurumun önce ki akşam gerçekleşe­n etkinliğin­de Bülent Eczacıbaşı’nın inovasyona yönelik öne çıkan mesajları şöyle:

İnovasyon bitmeyen bir görev. Banyo ürünlerind­e inovasyon zordur ama başarırsan­ız gerçekten fark yaratırsın­ız. Eczacıbaşı Topluluğu olarak rekabette farklılaşm­ak için inovasyonl­a var olmayı tercih ettik. Tasarıma da odaklanara­k başa rılı olduk.

Türkiye inovasyon seviyesind­e olması gereken yerde değil. Bu konuda devletin inanılmaz teşvikleri var. Ama devlet destekleri odaklı olmalı. Her şeyi teş vik ederseniz hiçbir şeyi teşvik edemezsini­z. *Yurtdışınd­aki Türk yetenekler­i ülkemize çekmek için özel şirketleri­n gençlere; ‘dünya ile rekabet edebiliyor­uz, siya si gelişmeler­e bağlı değiliz, faaliyetle­rimiz Türkiye ile sınırlı değil ve global standartla­rda maaş ödüyoruz’ gibi mesajlar vere bilmeliyiz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye