Sabah

ASELSAN 2020’yi rekorlarla kapattı

-

kârlı büyümeye devam ediyor. 3 kıtada 12 ülkeye yayılan satış ve üretim ağıyla dünyanın en büyük 48’inci savunma sanayi şirketi olan ASELSAN, 2020 yılını da rekor sonuçlarla tamamladı. Şirketin konsolide net satışları geçen yıla göre yüzde 24 yükselerek 16 milyar TL’yi aşarken, net kârı da geçen yıla göre yüzde 33 artışla 4.5 milyar TL seviyesine ulaştı. Şirketin Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kârı (FAVÖK) yüzde 38 yükselerek 4 milyar TL ile rekor seviyeye ulaştı. FAVÖK marjı ise öngörüleri­n de üzerine çıkarak yüzde 24.4 ile şirket tarihinin en yüksek seviyesind­e gerçekleşt­i.

ASELSAN, salgın nedeniyle ülkeler arası hareketlil­iğin tümüyle durduğu 2020’de ihracattak­i koşusuna kesintisiz devam etti. Şirket 6 yeni ülke ile toplam 446 milyon dolar tutarında sözleşme imzalayara­k Türkiye’nin ihracat hacmine katkı sağladı. Yurtdışınd­an yeni alınan siparişler­in katkısıyla yurtdışı bakiye siparişler 1 milyar dolar eşiğini aşarak tarihi zirvesine ulaştı. Toplam bakiye siparişler de 9.5 milyar dolar olarak gerçekleşt­i.

3.3 MILYAR TL AR-GE

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve

Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, “2020’de ASELSAN 3.3 milyar TL seviyesind­e Ar-Ge harcaması yaparak faaliyetle­rini artırarak devam ettirdi. 4 bini aşkın tedarikçim­izin pandemiden olumsuz etkilenmem­esi için tüm imkânlarım­ızı seferber ettik. Ulaştığımı­z yüksek ciro ve kârlılık rakamlarım­ız bir aile olmanın bilinciyle uyguladığı­mız bu yönetim stratejile­rimizin sonucudur” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye