Sabah

Yetersiz altyapı felakettir

İzmir’de 2 Şubat’ta yaşanan sel felaketini­n altyapı eksikliğin­den kaynakland­ığını söyleyen işadamı Kemal Zorlu: Aşırı yağışlar altyapı yetersizli­ği nedeniyle felakete dönüşüyor. İzmir’in kurtuluşu güçlü altyapıda Aynes kalitesiyl­e 24 yıldır adından söz

- (GLW|r: Bahri BÜKE - Tasarım: Uğur KIRIMLI

İzmir’de selde ortaya çıkan görüntüler Türkiye’nin 3. büyük şehrinde altyapı yetersizli­ğini gözler önüne serdi. Vatandaşla­r yaşanan bu duruma isyan etti. İzmir’de yıllardan beri her yağmurda yaşanan su baskınları­na dikkat çeken Mazhar Zorlu Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, su baskınları­nı doğru altyapının önleyebile­ceğini belirtti. Yapı yoğunluğun­u da altyapı kapasitesi­ne göre ayarlamak gerektiğin­i belirten Zorlu, “Doğru projeler ve kaliteli malzeme kullanarak su baskınları­nın önlenebili­r. Tecrübeye kulak verin” dedi.

İzmir’de 61 yıldır Ege Yıldız ve Egeplast markasıyla altyapı boruları üreten ve birçok ülkeye ihracat gerçekleşt­iren işadamı Zorlu, “Yıllardır söylüyoruz. Kentlerin altyapısı için doğru projeler uygulanmal­ı. Bu projeler gerçekleşt­irilirken kaliteli malzeme kullanılma­lı. İmar planları hazırlanır­ken, bölgelerin altyapı kapasitele­ri göz önüne alınırsa sorun kalmaz. Çözüm bu kadar basit” diye konuştu. Altyapı projelerin­in imar planlamala­rına, bilimsel verilere ve zemin etütlerine, bölgenin özellikler­ine göre gerçekleşt­irilmesi gerektiğin­i i ade eden Zorlu şunları söyledi:

“Doğru projeyi hazırladık­tan sonra iş, doğru malzemeyi kullanmaya bağlı. Üzerine binecek yükü kaldırabil­ecek basınca dayanıklı kaliteli malzeme kullanımı önemli. Ucuz diye tercih edilen borular zaman içinde de alarca patlayıp yenileme gerektirdi­ğinden daha pahalıya geliyor. De alarca i ade ettiğim gibi ucuz altyapı pahalı oluyor.”

Acıpayam’da 24 sene önce üretime başlayan Aynes yüksek kalite standartla­rı ve artan üretim kapasitesi­yle Türkiye süt pazarının lider şirketi olma hede iyle çalışmalar­ını sürdürüyor. Ege Bölgesi’nde süt hayvancılı­ğının gelişimind­e öncü rol üstlenen Aynes, son teknolojiy­le donatılmış üretim tesislerin­de süt, yoğurt, ayran, peynir, tereyağı, krema ve süt tozu ürünlerin üretimini yapıyor. Organik yapıyı bozmadan üretim sürecini tamamlayar­ak sütün ömrünü uzatan “Lactenso” teknolojis­ini dünyada ilk de a uygulamaya koyan Aynes, ilk 500 işletme sıralaması içerisinde yer alıyor.

merkezli Diamond Challenge Uluslarara­sı Lise Girişimcil­ik Yarışması Türkiye inali, Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) ev sahipliğin­de yapıldı. Yarışmada Ergo projesiyle birinci olan İstanbul Hisar Okulları, ABD’de yapılacak Diamond Challenge’da Türkiye’yi temsil etmek hakkını kazandı. Dünyanın dört bir yanındaki lise öğrenciler­ine girişimcil­iği ilk elden deneyimlem­e imkânı sunan Diamond Challenge Liselerara­sı Girişimcil­ik Programı, Türkiye’de ikinci kez EGİAD partnerliğ­inde İzmir’de gerçekleşt­i. Geçtiğimiz sene sadece İzmir’deki liselerin katılım gösterdiği organizasy­onun ardından bu sene gerçekleşe­n ikinci etapta Türkiye’den İstanbul, Iğdır ve yurt dışından Mısır’dan ekipler yarışmaya dahil oldu.

 ??  ?? Kemal Zorlu
Kemal Zorlu
 ??  ?? Aynes CEO’su Murat Hocalar
Aynes CEO’su Murat Hocalar
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? &E\KDN 725/$.
6$%$+
&E\KDN 725/$. 6$%$+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye