Sabah

Albayrak kimleri rahatsız etti?

-

Emperyaliz­m yeni bir paylaşım savaşının eşiğindeyk­en, sınırlarım­ızın dibinde bizi de hedefe koyan bir kuşatma hazırlığı yaparken, PKK’dan DEAŞ’a, FETÖ’den DHKPC’ye çok sayıda terör örgütü harekete geçirilirk­en ve korona salgını birçok devleti iflasa sürüklerke­n Türkiye’nin anamuhalef­et partisi CHP neyle uğraşıyor?

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’la... Doğrusu hiç şaşırtmadı. Nasıl Mavi Vatan’ı görmezden gelip “Akdeniz’de ne işimiz var?” dedilerse, nasıl Libya’ya giden Mehmetçiğe “lejyoner” dedilerse, nasıl “7ürkiye maalesef Azerbaycan’a yardım etti” dedilerse, şimdi de aynı yöntem ve mantıkla Albayrak’a saldırıyor­lar.

İzlenen bu siyaset bir paçozlaş ma örneği olarak görünse de aslında bu bilinçli bir tercihti ve öncekiler gibi “milli ve yerli duruşa” saldırıydı. Başkan Erdoğan’ın deyimiyle “çıldırmala­rının” ve unutmamala­rının nedeni de Albayrak’ın, hem Enerji alanında hem de IMF’ye teslim etmediği Maliye alanında izlediği siyasetti. Bu siyasetin küresel düzeyde kimleri rahatsız ettiğine bakın, CHP’yi bugün yönetenler­in kimlere hizmet ettiği anlaşılır.

Bu yüzden de CHP yönetimi, Türkiye’nin kuşatıldığ­ı son 5-6 yılda “umut veren” bir siyasi çıkışa imza atmadı ve tartışılma­dı.

Peki, neyle tartışıldı?

Türkiye’nin bölgesinde izlediği milli siyasetine karşı çıkışıyla, “kon trollü darbe” yaklaşımıy­la, Başkan Erdoğan’a “diktatör” veya “Sözde Cumhurbaşk­anı” deyişiyle, hatta en son PKK’nın katliamını görmezden gelmesiyle tartışıldı.

Bu CHP’nin savrulduğu­nun işaretiydi. Öyle ki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, sonunda PKK gibi bir terör örgütünü aklayan noktaya bile geldi. Bu siyasi körleşmeni­n tap noktasıydı. Bir ülkenin anamuhalef­et partisi, bu kadar pervasızca toplumun hatta insanlığın karşısında yer alamazdı.

İşte bu noktada FETÖ yönetimi devreye girdi ve Albayrak saldırısı başladı. Bir anlamda gündem değiştirer­ek, Kılıçdaroğ­lu’nun terörü aklayan çıkışının üstü örtülecekt­i. Oysa artık çok geçti, solun yıllarca savunduğu “milli enerji ve maden” politikası­nı hayata geçiren Albayrak’a vicdanları kanatan saldırılar bile, onları kurtarmaya yetmeyecek­ti.

Ok yaydan çıkmış, CHP yine baltayı taşa vurmuştu. Artık buradan dönüşü de çok zor görünüyor.

 ??  ?? MaKmut
maKmut oYur#sabaK Fom tr
MaKmut maKmut oYur#sabaK Fom tr

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye