Sabah

İki ismin dosyası Meclis’e gelecek

-

Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında yer aldığı 108 sanık hakkındaki iddianamen­in kabulünün ardından, Kobani olaylarını­n meydana geldiği 6-7-8 Ekim 2014’te HDP Merkez Yürütme Kurulu üyesi olan milletveki­lleri hakkında “azmettiric­i” suçu ile fezleke hazırlamış­tı. Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Grup Başkanveki­lleri Meral Danış Beştaş ve Hakkı Saruhan Oluç, Diyarbakır Milletveki­li Garo Paylan, İstanbul Milletveki­li Hüda Kaya, Van Milletveki­li Sezai Temelli, Mardin Milletveki­li Pero Dundar, Mersin Milletveki­li Fatma Kurtulan ve İzmir Milletveki­li Serpil

Kemalbay Pekgözegü hakkında düzenlenen fezlekeler TBMM’ye geldi. TBMM Başkanlığı da dosyaları Anayasa-Adalet Karma Komisyonu’na havale etti.

Gelen dosyalar içinde HDP’li Dilan Dirayet Taşdemir’e ait bir dosya da bulunuyor ancak bu

Gara’ya ziyareti ile ilgili açılan

ERDOĞAN: SÜREÇ İŞLER

Başkan Erdoğan, AK Parti grup toplantısı­ndan sonra fezlekeler­le ilgili soruları yanıtladı ve “Süreç neyse, o süreç aynen işleyecekt­ir. Biliyorsun­uz, bu konularla alakalı Meclis’e gelir” dedi. Erdoğan, bu sözleriyle önümüzdeki günlerde HDP’lilerin dokunulmaz­lığının kaldırılma­sı için sürecin başlayacağ­ı mesajını vermiş oldu.

TBMM’ye şu ana kadar milletveki­lleri ile ilgili bin 300 civarında dokunulmaz­lık dosyası geldi. Bu dosyaların büyük bölümü HDP’li milletveki­llerine ait. Bir süredir bu dosyalarla ilgili nasıl bir yöntem izleneceği üzerinde duruluyord­u.

Şentop, 9

Başkanı Mustafa

bulunduğu 33 doku HDP’linin de içinde

daha Meclis’e geldiği nulmazlık dosyasının bu dosya

verdiği bilgiye göre ni açıkladı. Şentop’un dokunulmaz­lık

Berberoğlu’nun

Enis lar içinde CHP’li Gergerlioğ­lu’nun

Ömer Faruk fezlekesi ile HDP’li

kararı bulunmuyor. kesinleşmi­ş mahkeme

ulaşması bek Dosyaların TBMM’ye

leniyor.

 ??  ?? Zübeyde YALÇIN
ANKARA
Zübeyde YALÇIN ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye