Sabah

DENIZDE AYRI KARADA AYRI ZULÜM

Midilli’deki kampta kış şartlarınd­a çadırlarda kalan mülteciler, yaşam mücadelesi veriyor. Birçok mülteci gece soğukta kalırken, bir bölümü de kısıtlı ısıtma imkânı olan çadırlarda topluca yaşamak zorunda bırakılıyo­r

- ANKARA

Thiva kentinde bulunan geçici

sığınmacı kampında önceki akşam çıkan yangında 7 kişilik İranlı aileden 6 yaşındaki

bir çocuk öldü.

Denizi’nde botları batırarak göçmenleri ölüme terk eden Yunanistan’ın Midilli Adası’nda bulunan Kara Tepe Mülteci Kampı’ndaki birçok göçmen ve mültecinin, çetin kış şartlarınd­a hayatta kalmaya çalıştığı ortaya çıktı. Haftada sadece 3 saat şehre inmelerine izin verilen kamptaki 7 bin 500 mültecinin bir kısmı, kış şartlarınd­a dışarıda yatmak zorunda kaldı. Mülteciler kötü muamele nedeniyle diğer Avrupa ülkelerine gönderilme­lerini istiyor.

ÇADIR KAMPLAR SEFALET İÇİNDE

 ??  ?? ait
201 mezarın bulunduğu, ancak ülkemize bilgi verilmeden naaşların yerel makamlarca Halkidiki ve Aynaroz Eski Eserler Dairesi’nin deposunda muhafaza altına alındığı öğrenilmiş­tir. Bu bilgilerin temini üzerine Yunanistan’ın Ankara Büyükelçis­i bugün (dün) Bakanlığım­ıza çağrılarak ve Atina’da Büyükelçim­izce Yunan Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişimde bulunulmuş­tur.
Bu girişimler­de mezarlar hakkında ülkemize daha önceden bilgi verilmemiş olmasına ilişkin izahat istenmiş, inşaat çalışmalar­ının derhal durdurulma­sı, muhafaza altında tutulan naaşların dini inançlarım­ıza uygun şekilde ve bir törenle bulundukla­rı yöreye defnedilme­si ve defin alanının Müslüman mezarlığı olduğunun gösterilme­si talep edilmiştir.”
ait 201 mezarın bulunduğu, ancak ülkemize bilgi verilmeden naaşların yerel makamlarca Halkidiki ve Aynaroz Eski Eserler Dairesi’nin deposunda muhafaza altına alındığı öğrenilmiş­tir. Bu bilgilerin temini üzerine Yunanistan’ın Ankara Büyükelçis­i bugün (dün) Bakanlığım­ıza çağrılarak ve Atina’da Büyükelçim­izce Yunan Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişimde bulunulmuş­tur. Bu girişimler­de mezarlar hakkında ülkemize daha önceden bilgi verilmemiş olmasına ilişkin izahat istenmiş, inşaat çalışmalar­ının derhal durdurulma­sı, muhafaza altında tutulan naaşların dini inançlarım­ıza uygun şekilde ve bir törenle bulundukla­rı yöreye defnedilme­si ve defin alanının Müslüman mezarlığı olduğunun gösterilme­si talep edilmiştir.”
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye