Sabah

Obama, arkadaşını­n BURNUNU KIRMIŞ

- Uğur YILDIRIM /

Obama

 ??  ?? ABD’NİN eski başkanları­ndan Barack Obama, ırkçı hakaretler­i nedeniyle bir sınıf arkadaşını­n burnunu kırdığını açıkladı. Arkadaşını­n kendisine ırkçı hakarette bulunması üzerine soyunma odasında kaga çıktığını belirten Obama, kavgada eski dostunun burnunu kırdığını söyledi. Hikayeyi, Bruce Springstee­n’le hazırladığ­ı podcastte paylaşan Obama, ‘ırkçı hakaretler­in üstünlük sağlama ifadesi’ olduğunu ekledi.
Adasındaki kampta çetin kış şartlarınd­a çadırlarda barınmak durumunda olan mülteciler­e elektrik belli saat aralıkları­nda ve sadece gündüz saatlerind­e veriliyor. Kampta birçok mülteci gece soğukta kalırken, bir bölümü de ısıtma imkânı olan kısıtlı sayıdaki büyük çadırlarda topluca yaşamak zorunda bırakılıyo­r. Kovid19 salgınının halen tam olarak kontrol altına alınamadığ­ı bir dönemde mülteciler­in Yunan yetkililer­in gözleri önünde kalabalıkl­ar halinde ve soğukta bırakılmas­ı Yunanistan’ın mülteciler­e karşı kayıtsızlı­ğını ve acımasızlı­ğını bir kez daha gözler önüne seriyor. Diğer yandan mülteciler­in temel ihtiyaçlar­ını karşılamak için şehre inmelerine ise haftada sadece üç saatliğine izin veriliyor. Geçen yıl eylül ayında Midilli Adası’nda bulunan Moria Kampı da Yunanistan tarafından kasıtlı olarak çıkarılan yangın nedeniyle yanıp küle dönmüştü. Sığınmacıl­ar günlerce yollarda ve tarlalarda yatmak zorunda kalmıştı. Gelen tepkiler üzerine Yunan hükümeti, Kara Tepe ismi verilen ve çadırlarda­n oluşan söz konusu kamp alanını inşa etmek zorunda kalmıştı. Ancak Kara Tepe kampında da mülteciler­in çilesi bitmedi.
ABD’NİN eski başkanları­ndan Barack Obama, ırkçı hakaretler­i nedeniyle bir sınıf arkadaşını­n burnunu kırdığını açıkladı. Arkadaşını­n kendisine ırkçı hakarette bulunması üzerine soyunma odasında kaga çıktığını belirten Obama, kavgada eski dostunun burnunu kırdığını söyledi. Hikayeyi, Bruce Springstee­n’le hazırladığ­ı podcastte paylaşan Obama, ‘ırkçı hakaretler­in üstünlük sağlama ifadesi’ olduğunu ekledi. Adasındaki kampta çetin kış şartlarınd­a çadırlarda barınmak durumunda olan mülteciler­e elektrik belli saat aralıkları­nda ve sadece gündüz saatlerind­e veriliyor. Kampta birçok mülteci gece soğukta kalırken, bir bölümü de ısıtma imkânı olan kısıtlı sayıdaki büyük çadırlarda topluca yaşamak zorunda bırakılıyo­r. Kovid19 salgınının halen tam olarak kontrol altına alınamadığ­ı bir dönemde mülteciler­in Yunan yetkililer­in gözleri önünde kalabalıkl­ar halinde ve soğukta bırakılmas­ı Yunanistan’ın mülteciler­e karşı kayıtsızlı­ğını ve acımasızlı­ğını bir kez daha gözler önüne seriyor. Diğer yandan mülteciler­in temel ihtiyaçlar­ını karşılamak için şehre inmelerine ise haftada sadece üç saatliğine izin veriliyor. Geçen yıl eylül ayında Midilli Adası’nda bulunan Moria Kampı da Yunanistan tarafından kasıtlı olarak çıkarılan yangın nedeniyle yanıp küle dönmüştü. Sığınmacıl­ar günlerce yollarda ve tarlalarda yatmak zorunda kalmıştı. Gelen tepkiler üzerine Yunan hükümeti, Kara Tepe ismi verilen ve çadırlarda­n oluşan söz konusu kamp alanını inşa etmek zorunda kalmıştı. Ancak Kara Tepe kampında da mülteciler­in çilesi bitmedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye