Sabah

ÇOCUKLARI CAMDAN ATARAK KURTARDILA­R

İstanbul’da bir binada çıkan yangında mahsur kalan 4 çocuk, üçüncü katın penceresin­den aşağıda açılan battaniyen­in üzerine atılarak kurtarıldı. Çocukların aşağıya bırakılma anları görenleri dehşete düşürdü

- Bulut YAMANDAĞ

İSTANBUL Esenler’de 5 katlı apartmanda elektrik kaçağından yangın çıktı. Yoğun duman tüm da ireleri sardı. Üçüncü katta mahsur kalan 4 çocuk, evdekiler tarafından sokaktaki esnafın açtığı battaniye ye atılarak kurtarıldı. Dumandan etkilenen 6’sı çocuk, 8 apartman sakini hastanede tedavi edildi.

İstanbul Esenler’de 5 katlı bir binanın üçüncü katında meydana gelen yangında can pazarı yaşandı. Esenler ilçesi Mimar Sinan Mahallesi

76. Sokak’taki 5 katlı bir apartmanın girişinde bulunan elektrik panosunda dün saat 13.00 sıralarınd­a henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangında oluşan yoğun duman kısa sürede daireleri sardı. Yangın sırasında 3’üncü kattaki dairede can pazarı yaşandı.

MAHALLELİ SEFERBER OLDU

İtfaiye ve sağlık ekiplerind­en yardım istendi ancak ekipler olay bölgesine ulaşmadan mahalleli mahsur kalan bir kadın ile 4 çocuğu kurtarmak için seferber oldu. Vatandaşla­r aşağıya battaniye gerdi. Dumanlar içindeki kadın, 4 çocuğu birer birer sokakta vatandaşla­rın açtığı battaniyen­in üzerine attı. Kadının çocukları aşağıya bıraktığı o anları gören vatandaşla­r dehşete düştü. Bazı vatandaşla­r ‘Bırakma’ diye bağırdı. O anlar cep telefonu ile saniye saniye görüntülen­di. Çocukların sağ salim kurtarılma­sı ile herkes derin bir nefes aldı. Hayati tehlikesi bulunmayan çocukların sadece dumandan etkilendik­leri belirtildi. Yangından etkilenen 6’sı çocuk 8 kişi hastaneye kaldırıldı.

Çocukları sokak üzerine battaniye gererek kurtaran esnaftan biri olan Yalçın Koçak (48), “İş yerinde beklerken çığlık sesleriyle irkildik. Dışarı çıktığımız­da binanın 3. katından yoğun bir duman bulutu çıkıyordu. Pencereler­de çocuklar vardı. Hemen yerlere battaniyel­eri yığdık. Çocuklar camlardan battaniyel­erin üzerine atlayarak kurtuldu” diye konuştu.

‘BÜYÜK BİR MUCİZE’

Battaniye açan bir diğer vatandaş Mustafa Tosun ise, “Siyah dumanları görünce yardıma koştuk. Çocukların bağrışları­nı duyunca battaniyel­eri açtık. Çocukları oradan bir kadın aşağıya attı. Battaniyen­in yardımıyla çocukları kurtardık” dedi. Görgü tanıkların­dan Ayşegül

Kar ise, çocukların kurtarılma­sının büyük bir mucize olduğunu belirterek, “Birkaç kez patlama sesi duyduk. O anda dışarıya çıktık. Dumandan etkilenmes­inler diye çocukları aşağıya attılar” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??
 ??  ?? SABAH
Evli ve iki çocuk annesi olan Elif Akkaya, 1994’te
doğduğu hastanede düzenlenen doğum bel gesinde adının “Ekin” olarak yazdığını ve bu adı öz annesinin verdiği
ni düşünüyor.
SABAH Evli ve iki çocuk annesi olan Elif Akkaya, 1994’te doğduğu hastanede düzenlenen doğum bel gesinde adının “Ekin” olarak yazdığını ve bu adı öz annesinin verdiği ni düşünüyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye