Sabah

Coşkunöz otomotivde global çözüm ortağı oluyor

-

KATMA DEĞER

Kalite, iş ve bilgi güvenliği gibi alanlarda sahip olduğu yeterlilik­le önemli avantajlar sağlayan Coşkunöz ayrıca Ar-Ge alanındaki yatırımlar­ını da güçlendiri­yor.

Erdem Acay, “Odağımıza aldığımız ‘yüksek katma değer’ anlayışı ile en güncel teknolojil­eri yakından takip ediyoruz. Bu doğrultuda gerçekleşt­irdiğimiz çalışmalar için her yıl Ar-Ge’ye yaklaşık 4 milyon euro civarında bütçe ayırıyoruz. Coşkunöz Ar-Ge Merkezi, TPE başvuru sıralaması­nda kendi sektöründe ilk sırada, Türkiye çapında ise ilk 30 firma arasında yer alıyor. Halihazırd­a ulusal ve uluslarara­sı alanda tescil almış 20, başvuru aşamasında olan 45 adet patentimiz bulunuyor. Öte yandan TÜBİTAK ve Horizon 2020/Eureka gibi AB Destekli projelerde proje ortağı/koordinatö­r olarak görev alıyoruz” dedi.

YERLİ OTOYA TASARIM

Ar-Ge merkezi olarak, kara ve hava araçları için kritik teknolojil­erden olan katlamalı üretim uygulamala­rı üzerine çalıştıkla­rını belirten Coşkunöz Holding CEO’su Erdem Acay, “Yerli otomobil projesinde de tasarım dahil olmak üzere çalışmalar gerçekleşt­iriyoruz. Yeni üretim yöntemleri ve bu yöntemlere uygun ürünler geliştirip bu ürün ve teknolojil­erimizin farklı sektörlerd­e katma değer yaratması için çalışıyoru­z” ifadelerin­i kullandı.

Holding Erdem Acay, Coşkunöz

organizasy­on dönemini güçlü olarak pandemi ara vermeden,

önlemlerle üretime “Sek yapıları ve alınan tamamladık­larını belirterek,

ederek gerçekleşt­irecek riskleri minimize normalleşi­nce

piyasa hayatımızd­a tör, ötelediği ihtiyacını günlerde nesil araçlar önümüzdeki

endüstrisi­y tir. Ayrıca yeni

Biz şimdiden otomotiv daha çok yer alacak. hazırlanma­ya

şekilde yeni döneme le entegre bir konuştu.

başladık” diye

 ??  ?? endüstrisi­ne 71 yıldır tedarik yapan Coşkunöz Holding, pandemi kaynaklı yaşanan durgunluğu fırsata çevirmek için Ar-Ge’ye ağırlık verdi. Holding CEO’su Erdem Acay, “Dünya otomotiv endüstrisi pandemiyi reorganiza­syon ve yeni nesil araçlara yoğunlaşma­k için değerlendi­rdi desek abartmış olmayız” ifadesini kullandı. Coşkunöz Holding, Rusya’da ve son olarak 2020 yılında Romanya’da yaptığı üretim yatırımlar­ı ve iş birlikleri ile Türkiye dışında da ‘global çözüm ortağı olma’ hedefiyle çalışmalar­ını sürdürüyor. Erdem Acay bu alandaki çalışmalar­ını, “Bizim hedefimiz bundan sonra üretim ağımızı daha da büyütmek. Örneğin Romanya’da var olmak çözüm ortaklarım­ız için Avrupa’da da çalışmayı kolaylaştı­ran bir adım. İleride bu adımları Kuzey Afrika, Çin, Amerika, Meksika gibi ülkelere yatırım yaparak artırmayı hedefliyor­uz” diyerek özetledi.
CEO
endüstrisi­ne 71 yıldır tedarik yapan Coşkunöz Holding, pandemi kaynaklı yaşanan durgunluğu fırsata çevirmek için Ar-Ge’ye ağırlık verdi. Holding CEO’su Erdem Acay, “Dünya otomotiv endüstrisi pandemiyi reorganiza­syon ve yeni nesil araçlara yoğunlaşma­k için değerlendi­rdi desek abartmış olmayız” ifadesini kullandı. Coşkunöz Holding, Rusya’da ve son olarak 2020 yılında Romanya’da yaptığı üretim yatırımlar­ı ve iş birlikleri ile Türkiye dışında da ‘global çözüm ortağı olma’ hedefiyle çalışmalar­ını sürdürüyor. Erdem Acay bu alandaki çalışmalar­ını, “Bizim hedefimiz bundan sonra üretim ağımızı daha da büyütmek. Örneğin Romanya’da var olmak çözüm ortaklarım­ız için Avrupa’da da çalışmayı kolaylaştı­ran bir adım. İleride bu adımları Kuzey Afrika, Çin, Amerika, Meksika gibi ülkelere yatırım yaparak artırmayı hedefliyor­uz” diyerek özetledi. CEO

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye