Sabah

TOPRAK BEREKETLEN­IYOR

-

geliştirdi­ği projelerle Bursa tarımı her geçen gün katma değeri yüksek marka ürünler kazanıyor. Tarım A.Ş’nin 2018’den bu yana verdiği desteklerl­e yaklaşık 160 futbol sahası büyüklüğün­deki 1100 dekar alan katma değerli üretime kazandırıl­dı. Çıtayı sürekli yükselten Tarım A.Ş., 2023 yılı hedefini ise 700 futbol sahası büyüklüğün­de 5.000 dekar alanı katma değerli üretime kazandırma­yı amaçlıyor.

 ??  ?? KENT ekonomisin­e değer katan yatırımlar­ı bir bir hayata geçiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan Bursa’nın ev sahipliği yapacağı yerli ve milli elektrikli otomobille ilgili süreci de yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz haftalarda Bursa’ya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile birlikte Gemlik ilçesinde devam eden yerli ve milli otomobil fabrikası inşaat alanını gezen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bugün artık teknoloji üreten bir Türkiye var. Yerli ve milli otomobil fabrikası da bunun ispatıdır. Bu yatırımın şehrimiz ve ülkemiz adına çok ciddi kazanımlar­ı olacak. Kurulacak fabrika 5 bini direkt, 15 bini de dolaylı olarak 20 bin kişiye ekmek sağlayacak. Bursa olarak otomotiv sektörüyle alakalı çok güçlü bir altyapımız var. Bu yatırım Bursa’mızın yıldızını daha da parlatacak” dedi.
KENT ekonomisin­e değer katan yatırımlar­ı bir bir hayata geçiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan Bursa’nın ev sahipliği yapacağı yerli ve milli elektrikli otomobille ilgili süreci de yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz haftalarda Bursa’ya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile birlikte Gemlik ilçesinde devam eden yerli ve milli otomobil fabrikası inşaat alanını gezen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bugün artık teknoloji üreten bir Türkiye var. Yerli ve milli otomobil fabrikası da bunun ispatıdır. Bu yatırımın şehrimiz ve ülkemiz adına çok ciddi kazanımlar­ı olacak. Kurulacak fabrika 5 bini direkt, 15 bini de dolaylı olarak 20 bin kişiye ekmek sağlayacak. Bursa olarak otomotiv sektörüyle alakalı çok güçlü bir altyapımız var. Bu yatırım Bursa’mızın yıldızını daha da parlatacak” dedi.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye