Sabah

PAŞINYAN DARBECILER­E MEYDAN OKUDU

ERMENİSTAN ORDUSUNDAN HÜKÜMETE İSTİFA MUHTIRASI Ermenistan Başbakanı Paşinyan, ordunun yayımladığ­ı muhtırayı darbe girişimi diye niteleyere­k halkı sokağa çağırdı. Genelkurma­y Başkanı’nı görevden alan Paşinyan, destekçile­riyle Erivan sokakların­da yürüdü. M

-

Azerbaycan karşısında aldığı tarihi hezimet sonrasında iç karışıklığ­ın sürdüğü Ermenistan’da ordu, Başbakan Nikol Paşinyan’ın istifasını istedi. Genelkurma­y Başkanı Onik Gasparyan ve üst düzey komutanlar, Başbakan’ı istifaya çağıran bildiri yayımladı. Bildiri, Genelkurma­y Başkanı Onik Gasparyan ile yardımcıla­rı, daire başkanları ve büyük askeri birlikleri­n komutanlar­ı tarafından imzalandı. Ülkenin içinde bulunduğu karmaşık durumda alınan devlet karşıtı ve sorumsuz adımlara işaret edilen muhtırada, etkisiz yönetimi ve dış politikada­ki ciddi hatalar sonucu ülkeyi çöküşün eşiğine getiren Paşinyan hükümetini­n istifası talep edildi.

SOKAĞA ÇAĞIRDI

Başbakan Paşinyan, yaptığı açıklamada ülkede askeri darbe girişimi gerçekleşt­iğini söyledi. Sosyal medya aracılığıy­la destekçile­rini sokağa çağıran Paşinyan, “Devrimi savunmamız gerekiyor. Çok zor bir durumdayız.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye