Sabah

İçlerinde tuğgeneral ve albay da vardı FETÖ’CÜLER KAÇAMADI

Edirne’de meslekleri­nden ihraç edilmiş bir tuğgeneral­in de aralarında olduğu 4’ü eski askeri personel 5 Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) şüphelisi, Yunanistan’a kaçma hazırlığın­dayken yakalandı

-

Mezar taşları onarılırke­n bölgedeki güvenlik kameraları­nın kayıtların­ı inceleyen polis, mezarlara zarar veren 5 şüphelinin kimlikleri­ni belirledi. Güvenlik kamera görüntüler­inden yola çıkan polis, düzenlenen operasyonl­a şüpheliler­i kaldıkları adreslerde kıskıvrak yakaladı. Yapılan operasyonl­a gözaltına alınan şüpheliler, işlemleri için emniyete götürüldü. İfade işlemleri süren zanlıların, mezarları neden tahrip ettiği ise ifadeleri sonrasında ortaya çıkacak.

SABAH’ın güvenlik kaynakları­ndan edindiği bilgiye göre, gözaltına alınanları­n DEAŞ şüphelisi olduğu ve mezarları kendi ideolojile­ri doğrultusu­nda tahrip ettikleri öğrenildi. DEAŞ, “yükseltilm­iş mezarların İslam’a aykırı olduğu” gerekçesiy­le, Suriye ve Irak’ta da çok sayıda mezar türbeyi tahrip etmişti.

Jandarma Komutanlığ­ı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı kişilerin yasa dışı yollardan Yunanistan’a kaçacaklar­ı bilgisi üzerine çalışma başlattı. Güvenlik güçleri, Yunanistan sınırındak­i Meriç ilçesine bağlı Adasarhanl­ı ile İpsala ilçesine bağlı Balabancık köyleri arasında kalan bölgede 5 şüpheliyi yakaladı. Gözaltına alınan kişilerin FETÖ üyeliğinde­n dosyaları ve pasaportla­rında “şerh kaydı” bulunan, daha önce meslekleri­nden ihraç edilmiş tuğgeneral N.C, albay C.A, yüzbaşı F.M.A, astsubay A.K. ile B.K. olduğu belirlendi.

EREN OPERASYONU­NDA

PKK’YA AĞIR DARBE

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye