Sabah

FATURAYI HOCAYA KESTİRMEYİ­N

Fenerbahçe­li futbolcula­rdan Trabzonspo­r maçı öncesi iç hesaplaşma: “TABloyu olumluyA çEvIrmEk IçIn önEmlI BIr FırsAt vAr. HErkEs HoCAmızı ElEştIrIyo­r AmA Bu HAvAyı HoCA tEk BAşınA DEğIştIrEm­Ez. DAHA çok çAlışmAmız GErEkIyor”

- 7PMLBO %FNJS WPMLBO EFNJS!TBCBI DPN US

hakem meselesi futbolun içindeki tartışmala­rdan biri oldu, gereksiz yere son günlerde! Bu konu her sezon gündeme geliyor. Bırakın her sezonu ben 27 yıldır bu mesleğin içindeyim, 27 yıldır duyuyorum. Üniversite­de okurken de duyuyordum! İsteyen var, istemeyen var! Beşiktaş ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ahmet Nur Çebi özellikle derbiler için böyle bir tavsiyede bulundu. Hakemlerin günah keçisi ilan edildiği bir dönemde Türk futbolunu yabancı hakemler mi kurtaracak? Kulüplerin ekonomik yapısına can suyu mu olacak!.. Evet hakemler kötü... Çok büyük hatalara imza atıyorlar. Derbi ya da başka bir maça yabancı hakem getirerek de sorun çözülemez. Konuya bir bakalım; Yabancı hakemi hangi ülkeden getireceks­iniz? “Paramız yok” diyen kulüpler hakemlerin parasını ödeyecek mi?

Şampiyonla­r Ligi’nde düdük çalan hakemleri derbilere getirelim. Yahu Cüneyt Çakır’ın arkadaşı zaten bu adamlar. Çakır kadar bunlar da hata yapmıyor mu? 8EFA, Şampiyonla­r Ligi markasında görev verdiği hakemlerin­i Süper Lig’de bir derbiye yollar mı? Derbiler ateş topu. O hakem için birçok şey yazılıp çizilecek. “Marka marka” diyen UEFA, hakemlerin­in yıpratılma­sını ister mi? “Genç hakemleri maçlara istiyoruz. Onlar hata yapsa da önemli değil” diyen başkanlar fikir mi değiştirdi? 9A5 neden hayata geçti? Avrupa liglerinde oynanan maçlarda fahiş hatalar olduğu için... Şimdi bu hataları yapan hakemler mi Türkiye’ye gelecek.

Suudi Arabistan’da ya da başka bir ülkede var diye Türkiye’de yabancı hakem olur mu?. Zaten Avrupa liglerinde var mı? Yok...

S2N8d: MHK var olan hataları en aza indirmek ve adaleti sağlamak için daha çok çaba göstermeli. Eyyamı bırakın. Yoksa bu tartışmala­r değil 28, 88 yıl geçse de bitmez. Başkanları­n lafıyla bitire lim “HEPIMIZ AYNI GEMIDEYIZ..”

F.BAHçE’nIn mAğluBIyEt­lE sonuçlAnAn GöztEpE mAçınDA DIkkAt çEkEn En önEm lI noktA JosE SosA’nın IstAtIstIk­lErIyDI. 35 yAşınDAkI oyunCu, 12 BIn 500 mEtrE

IlE tAkımın En çok koşAn IsmI olDu. Topu rAkIptEn 10 kEz GErI kAzAnAn ArJAntInlI yıl Dız, IşIn sAvunmA BoyutunDA HAylI BAşA rılıyDı. TrABzonspo­r DEplAsmAnı­nDA SosA, oyun lIDErI olACAk. SosA vE OzAn sAvunmA nın önünDE IkIlI olArAk HEm AtAklArı yön lEnDIrECEk HEm DE TrABzonspo­r ortA sAHA sını kArşılAyAC­Ak. Bu IkIlIyE yArDım EDECEk IsmIn IsE DImItrIs PElkAs olmAsı BEklEnIyor.

Fenerbahçe’de Başkan Ali Koç ve Sportif Direktör Emre Belözoğlu’nun takımla yaptığı toplantıla­rın ardından futbolcula­r da kendi içlerinde bir araya geldi.

sorumluluğ­unun ne hocaya ne de başkasına atılamayac­ağı konusunda fikir birliğine varıldı. Ozan,

en iyi çıkışı yapan isim konumuna gelen Abdullah Avcı, hayalindek­i Trabzonspo­r için hummalı bir şekilde çalışıyor. Bu konuda futbolcula­rıyla sık sık toplantıla­r yapan ve üst üste aldıkları galibiyetl­erin anlam

“Bu tabloyu hoca tek başına değiştirem­ez. Bizim daha çok çalışmamız gerekiyor. Trabzonspo­r deplasmanı­nda kazanarak yeniden ligin sonuna kadar sürecek bir olumlu tablo ortaya koyabiliri­z. Ancak önce herkesin buna inanması gerekiyor” şeklinde konuştular.

F.Bahçe’yi mutlaka yenmelerin­i söyleyen

“Trabzonspo­r kupalar kazandığı yıllarda rakipler Trabzon’a gelirken endişeli olurlardı. En iyi bir puan alırız hesabı yapardı. Yine o günlere dönmek bizim elimizde. Burası Trabzonspo­r” şeklinde ifadeler kullandı. ■

 ??  ?? koyduğu performans­la Trabzonspo­r’un
koyduğu performans­la Trabzonspo­r’un
 ??  ?? Gökhan ve Caner gibi tecrübeli isimler
Gökhan ve Caner gibi tecrübeli isimler
 ??  ?? kazanması için
Avcı,
kazanması için Avcı,
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye