Sabah

KILIÇDAROĞ­LU’NUN ‘BEDAVA AŞI’ YALANINI BELGEYLE ÇÜRÜTTÜ

- EdLW|r: Yasin ESKİKÖY - Tasarım: Halil NADAR

ürkiye, dört bir yandan kuşatıl mışken içeride ki huzuru bozacak her tür sert çıkışa karşıyım. Atatürk de bu başlık lardan birisi. Kendimi hiçbir zaman Atatürkçü olarak tanımlamad­ım ama gençlik yıllarımda­n beri hep Atatürkçü kimliğini ve öznesini anlamaya çalıştım. Hatta yüksek lisans tezim üzerinden yayınlanan “Türkiye’nin ‘Ölmeyen’ Babası” isimli kitabım da bu gayretimin bir ürünüdür.

Bununla beraber Atatürk’ü asla hakkın da konuşulama­yacak bir tabu haline getiren sertliğe de karşıyım. Bu radikalliğ­in son kur banı Furkan Bölükbaşı isimli bir akademisye­n oldu. CHP Milletveki­li Tuncay Özkan’ın, ev ve annesinin iş telefonuna kadar sos yal medyada yayınlayar­ak linç oklarının hedefi yaptığı Bölükbaşı’nın iki “suçu” var.

Birincisi, aktris Zsa Zsa Gabor’un kendi otobiyogra­fisinde anlattığı ilk birlikteli­ğinin Atatürk’le olduğu iddiası üzerine ekşisözlük’te açılan “Atatürk’ün 15 yaşındaki kızla iliş kisi” başlığına yazdığı bazı cümleler. Dikkatiniz­i çekerim, başlığı açan kendi si değil.

“Ciddi bir iddia olduğu kesin. Bununla bir likte bazı Kemalist forumlarda mantık hatala rı da yakalanmam­ış değil. Atatürk 56 yaşınday ken, Gabor’un 20 yaşında olması gerekiyor, ilişkileri­nin beş yıl sürdüğünü anlatıyor ama Atatürk 57 yaşında ölüyor” şeklinde devam eden bir paragraf ile Latife Hanım’ın da Atatürk’ten 17 yaş küçük olduğunu hatırlatan, “Aynısını dindar bir lider yapsa sübyancı yaftası yerdi” diyen başka bir paragraf...

Diğeri ise “Etiler’de uzatılan Atatürk kartpos talını, ‘Atatürk’ü sevmi yorum, teşekkürle­r’ diye rek geri verdim. Hayatta tadabilece­ğim her şeyi tattım” şeklinde çocuksu, zaten 20’li yaşların da attığı bir tweet. Buna kötü mizah diyebi liriz, öncekine provokatif diyebiliri­z ama Atatürk’ü aşağıladığ­ını iddia edemeyiz. Ancak savcılık en üst sınırdan ceza iste diği için Bölükbaşı 1 yıl 6 ay hapis ceza sı aldı!

Kaldı ki “İslâm ahlaksızdı­r. Muhammed ahlaksızdı­r. Takipçiler­i ahlaksızdı­r. Günde beş vakit d .... rak gerçeğe vara mazsınız” diyen müptezeli bile beraat etti ren bir yargımız olduğunu unutmayalı­m. Ya da milletveki­li Ravza Kavakçı’ya “köpek” ve “pis domuz” diyenleri bile beraat etti ren oldukça “geniş” bir “ifade özgürlüğü savunucusu” yargı kararları olduğunu da hatırlatır­ım.

“Atatürk bu milletin bağrından yetişmiş olan bir insandır. Bu ülkeye büyük hizmetleri olmuş bir insandır. Ne Atatürk’ü ne de bir başkasını özel bir yasayla korumanın bir anlamı yoktur” diyen Kılıçdaroğ­lu’nun partisi eliyle yol açılan bu haksızlık İstinaf’tan döner ve düşün celeri ile kara mizah anlayışı yüzünden bir akademisye­nin hayatı bozuk para gibi harcanmaz diye umuyorum.

 ??  ??
 ??  ?? HİLÂL
Kilal.NaSlan#VaEaK.FRm.Wr
HİLÂL Kilal.NaSlan#VaEaK.FRm.Wr
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye