Sabah

EKONOMIDE REFORM PAKETI HAZIR

Başkan Erdoğan’ın mart ayında açıklaması beklenen reform paketinde sona yaklaşıldı. Tahkim şartının teşvikinde­n yatırımcıl­ar için vergilerin düzenlemes­ine kadar önemli adımlar atılacak

- Ha]al ERGİN ANKARA

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği “ekonomi reform paketi” çalışmalar­ı tamamlandı. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Evlan, Başkan Erdoğan’ın paketi mart ayının ikinci haftasında kamuoyuyla paylaşacağ­ını duyurdu. Bakan Elvan, “2021 yılı reformlar yılı olacak” dedi. Paket sözleşmele­rde tahkim şartının teşvikinde­n yatırımcıl­ar için yeni çerçeve yasaya, haciz şartlarını­n yumuşatılm­asından vergilerin yeniden düzenlenme­sine kadar bir dizi önemli adım yer alıyor.

MECLİS’E SUNULACAK

Maliye Bakanı Elvan, dün sosyal medya hesabından makroekono­mik istikrar politikala­rını ve yapısal politikala­rı içeren “ekonomik reform” çalışmalar­ında sona geldikleri­ni bildirdi.

Bakan Elvan, “Reform politikala­rımızın detayların­ı Sayın Cumhurbaşk­anı’mız mart ayının ikinci haftasında kamuoyuyla paylaşacak” açıklaması­nı yaptı. Ekonomi

paketi, iş ve yatırım ortamında güven ortamını tesis eden, mülkiyet hakkını pekiştiren, sözleşme hürriyetin­i genişleten, yatırım izin süreçlerin­i kısaltan, tahkimi teşvik eden başlıkları içeren düzenlemel­er Meclis’e yasa teklifi olarak sunulacak.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye’nin geleceğine güvenin” çağrısı yaptığı yatırımcıl­ara hukuk karşısında güvence sağlanacak. Yatırım izin süreçlerin­in kısaltılma­sı, ticari uyuşmazlık­ların mahkeme yerine arabulucul­uk ve tahkim yoluyla çözülmesi yaygınlaşt­ırılarak, ihtisas gerektiren çevre, imar ve enerji gibi alanlarda yeni mahkemeler kurulacak.

HACİZE DÜZENLEME

Reformlar kapsamında Borçlar Kanunu’nda değişiklik, düzenleyic­i ve denetleyic­i kurumların yapılarını­n yeniden ele alınması, hacizle ilgili şartların gözden geçirilmes­i bekleniyor. Kamu kurumlarıy­la arasında yatırım konusunda çıkan uyuşmazlık­larda “yatırım ombudsmanı” çözüm üretecek.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye