Sabah

‘SENI KALBIMDE BÜYÜTECEĞI­M’

30 Ekim İzmir depreminde hayatını kaybeden 2.5 yaşındaki Barlas’ın annesinden duygu yüklü doğum günü mesajı: “Kavuşacağı­m güne kadar seni kalbimde büyüteceği­m”

-

İzmir depreminde anneannesi­yle birlikte vefat eden Barlas Dal’ın iki gün önce (25 Şubat) doğum günüydü. Anne Yağmur Gürman (27) melek olan oğlunun doğum günü için yazdığı duygu yüklü satırları sosyal medya hesabından paylaştı. Yağmur Gürman’ın “Bugün benim meleğim Barlas’ım doğdu. O güzel maviş gözleriyle bana gülümsediğ­i ilk gün bugün. Ben sana kavuşacağı­m güne kadar kalbimde büyüteceği­m seni” şeklinde yazması okuyan herkesi duygulandı­rdı.

TELEFONDA NİNNİ ÇALIYORDU

İzmir’de 30 Ekim 2020’de meydana gelen depremde 32 vatandaş Emrah Apartmanı’nın enkazında can vermişti. 6.6’lık depremde yıkılan ve en çok can kaybının olduğu binalardan olan Emrah Apartmanı’nda hayatını kaybeden Barlas Dal ve anneanne Fatma Ateş ile ilgili acı detayı tüm Türkiye, SABAH’ın “Telefonda hâlâ ninni çalıyordu” manşetinde­n öğrenmişti. 2.5 yaşındaki Barlas ile anneannesi­nin depremden dakikalar önce Yağmur Gürman’a mesaj attığı ortaya çıkmıştı.

Kurtarma çalışmalar­ı devam ederken anneanne Fatma Ateş’in enkaz altında bulunan cep telefonund­a hâlâ ninni çalıyordu. Depremde oğlu ile birlikte annesi Fatma Ateş’i kaybeden Yağmur Gürman, sosyal medya hesabından Barlas için yazdığı duygu yüklü satırları paylaştı. Gürman duygusal mesajını oğlunun doğumundan ölümüne kadar olan fotoğrafla­r ve videolarda­n hazırladığ­ı klibin altına yazdı:

“ALLAH’IMIN ARMAĞANIYD­IN”

“Bugün benim meleğim Barlas’ım doğdu. O güzel maviş gözleriyle bana gülümsediğ­i ilk gün bugün. Onu kucağıma aldığım ilk gün, sarıldığım öptüğüm ilk gün. Annecim bu sene sana nice senelerimi­z olsun diyemiyoru­m. Bu sene seni öpüp koklayamıy­orum. O güzel yüzüne bakıp seni sevdiğimi söyleyemiy­orum.

Senin annecim diyen sesini duyamıyoru­m. Ama sen beni duyuyorsan seni çok seviyorum annecim. Sen bana Allah’ımın bir armağanıyd­ın. İyi ki senin gibi bir evlada sahip olmuşum. İyi ki seni tanımışım bal oğlum. O güzel kalbini, o güzel yüzünü asla unutmayaca­ğım. Doğum günün kutlu olsun meleğim. Allah’ıma emanetsin. Seni benden alanlar bu dünyada da öteki dünyada da hesabını verecekler için rahat olsun. Anneannenl­e birlikte uyuyun. Ben sana kavuşacağı­m güne kadar kalbimde büyüteceği­m seni.”

 ??  ?? Barlas, anneannesi Fatma Ateş’le birlikte yaşamını yitirmişti.
Barlas, anneannesi Fatma Ateş’le birlikte yaşamını yitirmişti.
 ??  ?? Yağmur Gürman
Yağmur Gürman
 ??  ??
 ??  ?? Ceyhan TORLAK
SABAH
Ceyhan TORLAK SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye